Λαϊκή Συσπείρωσης Αθήνας: Δήμαρχος των τριών Μνημονίων ο Καμίνης

Δήμαρχο των τριών Μνημονίων και τριών διαφορετικών Κυβερνήσεων χαρακτηρίζει το δήμαρχο Αθηναίων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Αυγούστου 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας θέτοντας εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

« Δεν μπορούμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Δήμαρχο για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επειδή οι ευχές δεν πρέπει να δίνονται υποκριτικά και δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές διεργασίες άλλου Κόμματος. Ο Δήμαρχος δίνει έναν αγώνα σε κοινή στράτευση με τις πολιτικές και ιδεολογικές δυνάμεις που εκφράζει, με τις οποίες έχουμε αντιπαρατεθεί αυτά τα 8 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο.

   Γίνεται μια υποκριτική συζήτηση για τον ακομμάτιστο χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών και των υποψηφίων προσώπων. Εμείς εκπροσωπούμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και έτσι κατεβήκαμε στις εκλογές. Ο κος Καμίνης στηρίχθηκε από συγκεκριμένα Κόμματα, τον κο Σπηλιωτόπουλο είχε στηρίξει ο κος Σαμαράς, η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έχει το δικό της υποψήφιο. Ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε υποδείξει στον κο Σακελλαρίδη και μάλιστα υπήρχε και αντιπαράθεση με την κα Πορτάλιου σχετικά με τους όρους παρέμβασης. Αυτό που κάνουμε εδώ είναι πολιτική και η πολιτική έχει πρόσημο.

 Εμείς τονίζουμε ότι ο κος Καμίνης είναι Δήμαρχος των τριών Μνημονίων, τριών διαφορετικών Κυβερνήσεων, από τη σκοπιά ότι τα αποδέχτηκε, τα στήριξε, τα υλοποίησε και ευθύνεται για τις επιπτώσεις που φέρουν αυτά. Οι όποιες διαφορές δεν αναιρούνε ότι στήριξε αυτά τα χρόνια την πολιτική του Κεφαλαίου, που προσπάθησε να ξεπεράσει την καπιταλιστική οικονομική κρίση σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού. Από αυτή την πλευρά έχει δώσει δείγματα στην υλοποίηση μιας πολιτικής που φέρει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κεφαλαίου και έχει το ρόλο του στις εργασίες που συμβαίνουν στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

 Στα ζητήματα της Αθήνας, ο Δήμαρχος δεν υλοποιεί αυτό που είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες ότι θα είναι υποψήφιος και για 3η θητεία. Η γενική εντύπωση που υπάρχει είναι ότι έχουμε σοβαρό ζήτημα καθαριότητας στην πόλη, σημεία της πόλης για μεγάλο διάστημα είναι στο σκοτάδι, δεκάδες παιδικές χαρές είναι σε εγκατάλειψη ή κλειστές, έχουμε δρόμους σκαμμένους, επικίνδυνους για όσους οδηγούμε δίκυκλα. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με όσα διαφημίζονται για τα εκατομμύρια που δίνονται σε προγράμματα επιχειρηματικότητας, όπως επίσης και για τα εκατομμύρια της φοροληστείας, την οποία υλοποιεί ο Δήμος σε ο,τι αφορά το δικό του μερίδιο.

 Για να μη χαρακτηριστεί ως “Δήμαρχος των απολύσεων”, με αφορμή και την υποψηφιότητα του, ο Δήμαρχος θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα των 83 απολύσεων των συμβασιούχων εργαζομένων στο ΔΒΑ. Η επαναπρόσληψη αυτού του προσωπικού θα ενισχύσει τις δυνατότητες του ΔΒΑ, να κάνει δεκτές όλες τις αιτήσεις και τους επιλαχόντες. Από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΒΑ προκύπτει ότι υπάρχει δυνατότητα να δεχτεί το ΔΒΑ και τις 227 εκπρόθεσμες αιτήσεις και τους 301 επιλαχόντες. Υπάρχουν κενές θέσεις για τα παιδιά αυτών των οικογενειών.

 Χτες είχαμε θάνατο στην καθαριότητα, στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η απουσία μέτρων προστασίας & ασφάλειας και η γενίκευση της ανακύκλωσης των εργαζομένων στο Δήμο, είναι βασικές αιτίες για τα εργατικά δυστυχήματα.

 Τέλος θα πρέπει ο Δήμος να πιέσει τον ΟΣΕ για να επισπεύσει τα έργα που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει, για να μη θρηνήσουμε, μέχρι να γίνουν τα έργα, και τρίτο θύμα στις γραμμές του τρένου στα Σεπόλια.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!