ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Ο Δήμος θέλει να παραδώσει σε ιδιώτες καθαριότητα & φύλαξη σχολείων

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 26 Μαρτίου 2020 - 20:33
  • Comments Off

Η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωση της επιτίθεται στην Δημοτική Αρχή Πεντέλης αλλά και στις  αντιπολιτευτικές παρατάξεις, λέγοντας ότι εν μέσω πανδημίας προσπαθούν να παραδώσουν σε ιδιώτες εργολάβους την καθαριότητα και την φύλαξη των σχολείων της περιοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 24/03/20 η Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης έφερε στην Οικονομική Επιτροπή, στα μουλωχτά και σαν το κλέφτη, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα της  παράδοσης σε ιδιώτες εργολάβους της καθαριότητας και της φύλαξης των σχολείων. Η απόφαση της Διοίκησης και των δήθεν αντιπολιτευόμενων παρατάξεων που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή είναι προκλητική και απαράδεκτη.

Πρόκειται για επιδίωξη χρόνων, και της προηγούμενης Διοίκησης (πχ ογκώδη απορρίματα), την οποία η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης έχει καταγγείλει εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ την αναδείξαμε και στη Διακήρυξη του συνδυασμού μας λίγο πριν τις τελευταίες τοπικές εκλογές.

Αλήθεια, που πήγαν οι προεκλογικές υποσχέσεις σειράς παρατάξεων ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουν καμιά υπηρεσία του δήμου;

Εν μέσω λοιπόν πανδημίας, και αντί να ασχολούνται με την εφαρμογή αναγκαίων μέτρων προστασίας των δημοτών μας, αντί να πιέζουν για προσλήψεις προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και επαναλειτουργία του Φλέμινγκ, αποφάσισαν να ταϊσουν τους εργολάβους με τα λεφτά του εργαζόμενου, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου, του συνταξιούχου που κατοικεί στην Πεντέλη.

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι όλοι τους είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Υπηρετούν με συνέπεια και συνέχεια τις κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των εργολάβων. Σκοπός τους να υποβαθμίσουν τις υπηρεσίες του Δήμου για να τις χαρίσουν στους ιδιώτες. Γι’ αυτό και ο Στεργίου στα τόσα χρόνια που διοικούσε δεν έκανε καμιά πρόσληψη. Την ίδια πολιτική συνεχίζει επάξια και η σημερινή Δήμαρχος Κεχαγιά με τους συν αυτώ.

Αποδεικνύεται επίσης ότι ακόμα και σε πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας, η «ομοψυχία» πάει περίπατο όταν πρόκειται για τα ιδιωτικά συμφέροντα. Από τη μία εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι θα κληθούμε να πληρώσουμε το μάρμαρο της παράδοσης της καθαριότητας και της φύλαξης σχολείων με το ακόμη μεγαλύτερο χαράτσωμα και από την άλλοι οι επιχειρηματίες θα τσεπώσουν ζεστό χρήμα μιας και τα κέρδη απ΄τα ανταποδοτικά τέλη είναι τεράστια.

Αλήθεια, θα μας πουν ποιό είναι το κόστος που θα επωμιστεί ο Δήμος για να πληρώνει τους εργολάβους; Τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» τους θυμούνται μόνο για να απορρίψουν τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων (κατάργηση τροφείων, μείωση δημοτικών τελών κλπ).

Η θέση μας είναι ότι ο Δήμος πρέπει να έχει μια οργανωμένη υπηρεσία καθαριότητας με τα απαραίτητα μέσα και εργαζόμενους με σταθερή εργασία, πλήρη ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μπορεί  να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς και προσωπικό για τη φύλαξη των σχολείων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το προσωπικό του Δήμου, τους φορείς  και όλο τον Πεντελιώτικο λαό να μην αποδεχτούν την υλοποίηση των συγκεκριμένων αποφάσεων.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ

ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ

 

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΝΕΝΟΙ, Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ,

 ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΣΙΩΠΑ

ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!