Λ. Λιάκου: Βρήκαν «πάτημα» την παραίτηση μου για να «χτυπήσουν» τον Μπουτάρη

«Είναι σαφές ότι βρήκαν πάτημα την παραίτησή μου για να χτυπήσουν τον ίδιο τον δήμαρχο. Δεν θεωρώ ότι η δική μου θέση, το όνομά μου και η προσωπικότητά μου τους ενδιαφέρει. Είναι θέμα αντιπολίτευσης προς τον Γιάννη Μπουτάρη» δήλωσε η αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, Λίνα Λιάκου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την είδηση της παραίτησής της.

Η παραίτηση της κ. Λιάκου έγινε δεκτή από τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, ωστόσο θα παραμείνει στη θέση της και τις επόμενες ημέρες μέχρι να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες στο «χαρτοφυλάκιο» της αντιδημαρχίας.

Η κ. Λιάκου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης, υποστήριξε πως «αυτός είναι ο ρόλος τους».

Για τους αποστασιοποιημένους της δικής της παράταξης και τα σχόλιά τους είπε πως «αυτοί είναι που κυρίως χτυπάνε περισσότερο τον δήμαρχο. Ο κόσμος της πόλης έχει καταλάβει» και πρόσθεσε: «Αυτούς δεν μπορούμε να τους δικαιολογήσουμε, όπως δεν μπορούσαμε να τους δικαιολογήσουμε και όλο αυτό το διάστημα».

Σχετικά με τη θέση που θα αναλάβει ως περιφερειακή διευθύντρια για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή στον οργανισμό των «100 Ανθεκτικών Πόλεων» (100 Resilient Cities) με έδρα το Λονδίνο και τις αντιδράσεις πως η επαγγελματική της αποκατάσταση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που είχε ως αντιδήμαρχος, η κ. Λιάκου σημείωσε: «Με το δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων συνεργαζόμαστε από το 2014. Είναι μια συνεργασία επί ίσοις όροις και δεν είναι μια συνεργασία πελάτη – προμηθευτή. Ο οργανισμός στηρίζει την πόλη στο να προχωρήσει έργα και προτεραιότητές του. Δεν προωθούμε εμείς τις προτεραιότητες του δικτύου».

Για τα περί ηθικής τάξης που της καταλόγισαν η κ. Λιάκου αναρωτήθηκε: «Πόσο ηθικό είναι να παραμένεις στη θέση του δημοτικού συμβούλου, όταν έχεις εκλεγεί κάτω από μια συγκεκριμένη παράταξη και με έναν αρχηγό, ενώ εσύ κάνεις απόλυτη αντιπολίτευση και δυσχεραίνεις το έργο της διοίκησης; Πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιείς τη θέση σου, τη δύναμη σου και την αναγνωρισιμότητά σου, επειδή είσαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και να κατεβαίνεις σε άλλες εκλογές; Το μόνο θέμα ηθικής τάξης που δέχομαι και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη είναι απέναντι σε αυτούς που με ψήφισαν».

Εάν μπορεί να υπάρξει συνέχεια της παράταξης «Πρωτοβουλία» χωρίς τον Γιάννη Μπουτάρη, η κ. Λιάκου υποστήριξε: «Η Πρωτοβουλία θα έπρεπε να υπάρχει για το καλό αυτής της πόλης. Εάν θα υπάρξει χωρίς τον Γιάννη Μπουτάρη είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί. Έτσι όπως προχωράμε με όλη την εσωτερική καπήλευση θα είναι πολύ δύσκολο. Δεν θα επηρεάσει, όμως, αυτό ούτε τον Γιάννη Μπουτάρη, ούτε εμάς, αλλά την πόλη».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΛΙΑΚΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!