Κρούσμα ηπατίτιδας Α’ σε 9χρονο κοριτσάκι στην Ειδομένη

Ένα κρούσμα ηπατίτιδας Α που εντοπίστηκε στον καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη σε 9χρονο κορίτσι το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, έγινε σήμερα γνωστό από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι αρμόδιοι προσπαθούν να βρουν σε ποιο ακριβώς σημείο του καταυλισμού ζούσε το κορίτσι, ενώ έχει δοθεί εντολή για απολύμανση στις τουαλέτες και χρήση εμφιαλωμένου νερού, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν εμβολιασμοί.

Αναλυτικότερα, το Δελτίο Τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με κρούσμα ηπατίτιδας Α που εντοπίστηκε στην Ειδομένη και τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή του.

«Χθες 11 Μαρτίου 2016, δηλώθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ περιστατικό ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλο από την Συρία, ηλικίας 9 ετών, που διέμενε στην Ειδομένη. Το περιστατικό νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς υγείας, έχει αναλάβει δράση με στόχο την πρόληψη και περιχαράκωση της νόσου στον ευαίσθητο προσφυγικό πληθυσμό. Τα μέτρα  περιλαμβάνουν:

α) την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, όπως η υγιεινή των χεριών ιδιαίτερα πριν την ετοιμασία και κατανάλωση τροφής και μετά από κάθε χρήση τουαλέτας, η απολύμανση των τουαλετών, καθώς και η χρήση καθαρού πόσιμου νερού και

β) η έγκαιρη αναγνώριση των περιστατικών, η παροχή φροντίδας και κατάλληλη απομόνωση.

Προγραμματίζεται άμεσος εμβολιασμός των στενών επαφών και επινόσων ατόμων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας Α στον γενικό πληθυσμό».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΓΕΙΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΙΔΟΜΕΝΗ, ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Α


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!