Κρήτη: Βγάζουν τους νεκρούς στα μπαλκόνια του νοσοκομείου Ηρακλείου (βίντεο)

Μέχρι και στα μπαλκόνια είναι αναγκασμένοι οι μεταφορείς του Βενιζέλειου νοσοκομείου να έχουν τους ανθρώπους που «φεύγουν» από τη ζωή, αφού δεν υπάρχει χώρος στους προκάτ νεκροθαλάμους που έχουν στηθεί.

Όπως είναι γνωστό, μετά την έναρξη των εργασιών για την επέκταση του νοσοκομείου, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν δύο κοντέινερ κοντά στην είσοδο ιδρύματος, τα οποία, μεταξύ άλλων, θα λειτουργούσαν και ως νεκροθάλαμοι.

Όπως είχε επισημανθεί τότε, δεν είναι λίγες οι φορές που για αρκετή ώρα οι νεκροί μένουν και εκτός των θαλάμων, μιας και ο χώρος είναι περιορισμένος και, όταν οι υπεύθυνοι ασχολούνται εντός του κοντέινερ με έναν αποθανόντα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να μπει δεύτερος μέσα.

Έτσι, οι μεταφορείς περιμένουν μαζί τα φορεία στα οποία έχουν τους νεκρούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που γίνεται μέσα, για να μπορέσουν να μπουν και αυτοί.

Μία αναμονή που τις πιο πολλές φορές γίνεται έξω από τα κοντέινερ. Κάποιες φορές, όμως, είναι τέτοιος ο αριθμός των νεκρών, που ορισμένους τους βγάζουν στα μπαλκόνια των κλινικών και δεν τους κατεβάζουν όλους κατευθείαν στο συγεκριμένο χώρο, για να μην είναι στην ουρά, κάτω από τα μπαλκόνια και δίπλα στην είσοδο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Βενιζελείου, Γιώργος Χονδροζουμάκης, μιλώντας στο Star, επιβεβαίωσε την τραγικότητα της κατάστασης.

Πηγή: Creteplus.gr

Δείτε το σχετικό video:

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΡΗΤΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΝΕΚΡΟΙ, ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!