Κρυφές κάμερες στο δημαρχείο Σάμου -Παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά η αντιπολίτευση

Κρυφές κάμερες είχαν τοποθετηθεί μέσα στο δημαρχείο Σάμου, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσαν οι υπάλληλοι του Δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες είχαν μπει με εντολή της δημοτικής αρχής, κάτι που παράδεχτηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος.

Μετά την απίστευτη αυτή αποκάλυψη, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου «Δράση Ενότητα προοπτική» ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης, προκειμένου να εξακριβωθεί η υπόθεση της τοποθέτησης κρυφών καμερών στο δημαρχιακό μέγαρο της Σάμου.

Η υπόθεση έγινε γνωστή από το δημοσίευμα του aegaio.blogspot.com που ανέφερε χαρακτηριστικά την ύπαρξη καμερών που αποκαλύφθηκαν από υπάλληλο του δήμου και μάλιστα διευθυντικό στέλεχος.

Σύμφωνα πληροφορίες, ο συγκεκριμένος υπάλληλος βρήκε καλώδια και μία κάμερα καλυμμένη πίσω από ένα καραβάκι που έβλεπε στην αίθουσα του ιδιαίτερου γραφείου του δημάρχου. Άμεσα ο ειδοποίησε την ειδική συνεργάτη του δημάρχου αλλά και τον διευθυντή του δήμου.

Ο δήμαρχος Σάμου παράδεχτηκε την ύπαρξη καμερών, που όπως υποστήριξε τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο της ασφαλείας του κτιρίου, αλλά ισχυρίστηκε ότι «ουδέποτε λειτούργησαν».

Σε ανακοίνωση της, η παράταξη «Δράση Ενότητα προοπτική» ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης για το θέμα και σημειώνει: «Θλίψη και έντονο προβληματισμό προκαλεί στην Σαμιακή κοινωνία το άκουσμα της είδησης ότι εντός του Δημοτικού Μεγάρου, με κρυφές κάμερες, παρακολουθούσαν τους πολίτες επισκέπτες αλλά και ορισμένους υπαλλήλους του Δήμου. Η μη γνωστοποίηση ύπαρξης κάμερας αποτελεί αδίκημα με σοβαρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, προκύπτουν όμως και ηθικά ζητήματα.

Ο κύριος Δήμαρχος προφανώς δεν εμπιστεύεται ούτε καν τους δικούς του στενούς συνεργάτες επιλέγοντας να τους παρακολουθεί και να καταγράφει τις κινήσεις τους. Είναι εξίσου επικίνδυνος για την δημοκρατία και τους πολίτες ο ισχυρισμός ότι ο Δήμαρχος…. δεν γνώριζε αφού κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει την ύπαρξη και λειτουργία εντός του Δήμου μια μικρής του ομάδας «Πραιτοριανών¨» που δρα σε βάρος κάθε νόμιμης διαδικασίας προκειμένου να προστατέψει τον… μεγάλο ηγέτη. Αναμένουμε με «αγωνία» τις δικαιολογίες που θα ακουστούν και την συνηθισμένη χυδαία επίθεση προς τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης».

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και ο σύλλογος υπαλλήλων του δήμου Σάμου που καταγγέλλει κάθε είδους παραβίαση του χώρου εργασίας με την λειτουργία οποιανδήποτε παράνομων συστημάτων παρακολούθησης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ, ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!