Κρασί με πρωτότυπη ονομασία θα φτιάξει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Το δικό του κρασί με σήμα τη «Γοργόνα», την Θεσσαλονίκη (αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου) θα αποκτήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης από τα σταφύλια ενός αμπελώνα ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Η δημοτική αρχή ετοιμάζεται για τον τρύγο τον Σεπτέμβριο και καλεί όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Το κρασί θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα δημοτικά αμπέλια απέδωσαν καρπούς και οι ιθύνοντες του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας αποφάσισαν να τα τρυγίσουν, να τα πατήσουν, να τα εμφιαλώσουν και να τα βγάλουν στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα εξήντα μπουκάλια έχουν ήδη εμφιαλωθεί ενώ εκτιμάται ότι η συνολική παραγωγή θα αγγίξει τις 1.400 φιάλες. Η εμφιάλωση γίνεται με τη βοήθεια του Ευάγγελου Γεροβασιλείου.

Το Θεσσαλονικιώτικο κρασί θα είναι λευκό και κόκκινο και οι ποικιλίες που θα κυκλοφορήσει Αγιοργίτικο και Ξινόμαυρο. Το λευκό κρασί θα έχει ετικέτα: «Η Γοργόνα -Ρομπόλα» και «Η Γοργόνα – Μαλαγουζιά».

Η επιλογή του ονόματος «Γοργόνα» έγινε μετά από σχετική συζήτηση του Γιάννη Μπουτάρη με τους αντιδημάρχους Σπύρο Πέγκα και Έλλη Χρυσίδου.

Όταν έχει Δήμαρχο που ξέρει από κρασία, τότε τέτοιες ενέργειες θεωρούνται δεδομένες και συνήθως επιτυχημένες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΡΑΣΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΓΡΟΡΓΟΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!