Κοζάνη: Διερευνώνται τα αίτια παρουσίας χρωμίου στα υπόγεια νερά συγκεκριμένων περιοχών

Τους λόγους ύπαρξης χρωμίου και εξασθενούς χρωμίου στα υπόγεια νερά των περιοχών Ακρινής, Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Κοιλάδας του Δήμου Κοζάνης θα διερευνήσει, το επόμενο χρονικό διάστημα, το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση εγκρίθηκε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης και θα υπογράψουν, στη συνέχεια, ο Δήμος, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και το ΑΠΘ.

«Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση απέναντι στους κατοίκους των περιοχών αυτών να διερευνήσουμε την αιτία της ύπαρξης χρωμίου στο νερό. Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί, αν το χρώμιο που εντοπίστηκε τον Απρίλιο του 2013, προέρχεται από τα πετρώματα του υπεδάφους ή από κάποια ανθρώπινη δραστηριότητα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης, Παρθένα Τουμπουλίδου.

«Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας θα γνωρίζουμε αν μπορούμε να ‘στηριζόμαστε’ στην περιοχή αυτή για μελλοντικές γεωτρήσεις ή αν θα πρέπει να αναζητήσουμε υδάτινους πόρους σε άλλα σημεία» προσθέτει.

Στο μεταξύ, όπως τονίζει, το νέο δίκτυο ύδρευσης έχει ολοκληρωθεί και οι οικισμοί που αντιμετώπισαν πρόβλημα υδροδοτούνται πλέον από άλλη πηγή υδροδότησης και συγκεκριμένα από τον αγωγό που έδινε νερό στην πόλη της Κοζάνης σαν εφεδρεία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΘ, ΝΕΡΟ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΧΡΩΜΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!