κουζιάκης-ο-μαλούτας-καλύτερος-συνερ-1052109
ΔΗΜΟΙ | 25.01.2023 | 11:12

Κουζιάκης: Ο Μαλούτας καλύτερος συνεργάτης της κυβέρνησης στη Δ. Μακεδονία

Κριτική στην δημοτική αρχή Κοζάνης και τον Λάζαρο Μαλούτα προσωπικά για μια σειρά θεμάτων, άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης “Κοζάνη Τόπος να ζεις” Χάρης Κουζιάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Επί Παντός” και τον Παναγιώτη Πλιάτσιο.

Ειδικότερα και σχολιάζοντας μια σειρά θεμάτων της περιοχής και αναφερόμενος στο πρόβλημα λειτουργίας της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη, ο κ. Κουζιάκης τόνισε ότι “η δημοτική αρχή αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως επαίτης για να λειτουργούν οι μονάδες”.

Απαντώντας στην κριτική Μαλούτα για απραξία των προηγούμενων δημοτικών αρχών, ο κ. Κουζιάκης τόνισε ότι ο κ. Μαλούτας υπήρξε 33 χρόνια σε θέσεις ευθύνης και δήμαρχος για δυόμιση θητείες.

Ερωτηθείς αν καθυστέρησε μα μεριμνήσει για την εγκατάσταση λ.χ. ηλεκτρολεβητών όπως ο δήμος Εορδαίας, δίνοντας μια εναλλακτική θέρμανσης στην πόλη, ο κ. Κουζιάκης απάντησε πως “ο Δήμος Κοζάνης δεν έκανε καμία εναλλακτική πρόβλεψη, παρά αγκυλώθηκε στο μνημόνιο με τις Τ/Θ για τη ΣΗΘΥΑ και πορεύτηκε μη ζητώντας εναλλακτική λύση”.

Για τη γνωστή υπόθεση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στην τοποθεσία “Μάνα νερού” και την εμπλοκή που προέκυψε με μέλη της δημοτικής αρχής λόγω συμμετοχής μελών της οικογένειάς τους, έμεινε στη δήλωσή του ότι: “Η δημοτική αρχή Μαλούτα υπέπεσε σε παράβαση καθήκοντος”.

Για το θέμα της ενέργειας, ο κ. Κουζιάκης κατηγόρησε τον κ. Μαλούτα για σφοδρή αλλαγή στο θέμα της λειτουργίας των ΑΠΕ, λέγοντας με νόημα ότι: “Ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη αποφάσισε να γίνει θερμός οικολόγος”, κατηγορώντας τον δήμαρχο Κοζάνης ότι πολιτικά “μεταπηδά από βάρκα σε βάρκα”.

Επίσης, σημείωσε ότι “Η διοίκηση Μαλούτα συμπλέει πλήρως με τις κυβερνητικές επιλογές. Είναι ο καλύτερος συνεργάτης της κυβέρνησης στη Δ. Μακεδονία σήμερα”.

Πηγή: ptolemeos.gr