Κουβέλης: καθυστερεί αδικαιολόγητα η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ

Για αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στην έκδοση των απαραίτητων αδειών κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟ, στο Βοτανικό, κάνει λόγο ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Σπύρος Κουβέλης.

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση της έκδοσης των αδειών για το γήπεδο του Παναθηναϊκού ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «η κυβέρνηση της Νδ που έσπευσε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων να εκποιήσει τα Ολυμπιακά ακίνητα, η κυβέρνηση που προσπαθεί να χαλαρώσει την προστασία των περαστικών όγκων, αλλάζοντας το Πδ του Υμηττού, που αφήνει έξω το Γουδή και σχεδιάζει έργα και κατασκευές μέσα στο Πάρκο του Ελληνικού, η κυβέρνηση που με το έτσι θέλω ξεπουλάει παραλίες και προστατευόμενες περιοχές με το χωροταξικό του Τουρισμού, φαίνεται πως αδυνατεί να πράξει ακόμη και τα αυτονόητα».

Όπως τόνισε, «δεν δικαιολογείται αλλιώς η καθυστέρηση στο μέρος της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού που θα αποτελούσε πρόοδο στο ισοζύγιο πρασίνου της πόλης, με τη μεταφορά του γηπέδου και τη δημιουργία δύο νέων χώρων πρασίνου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στον Ελαιώνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κωλυσιεργία στην έκδοση των απαραίτητων αδειών για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, κινδυνεύει να ακυρώσει όχι μόνο την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού, αλλά και ολόκληρο το όφελος για το λεκανοπέδιο». Και καταλήγει, διερωτώμενος «μήπως θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τίνος το συμφέρον την ενδιαφέρει να προασπίσει;».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση