Κουσαθανάς: Έχω τη συνείδησή μου καθαρή

«Κατέθεσα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στην κ. Ανακρίτρια, όπως και στον Εισαγγελέα Εφετών, όλα τα στοιχεία και έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Έχω καθαρή συνείδηση διότι θεωρώ ότι έπραξα και πράττω το χρέος μου ως δήμαρχος».

Αυτό σημειώνει εμφατικά με δήλωσή του ο δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης 10 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, χρήματα τα οποία κατέβαλαν οι τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλος παρεπιδημούντων.

Προσθέτει, δε, ότι «με την απονομή Δικαιοσύνης θα τερματιστεί το “τσουβάλιασμα” υπολήψεων και η ηθική σπίλωση, στην οποία είχαν επιδοθεί όλο αυτό το διάστημα επώνυμοι και ανώνυμοι “εργολάβοι της λάσπης”, εναντίον, κυρίως, ορισμένων προσώπων της δημόσιας ζωής, που ουδεμία ουσιαστική ανάμειξη είχαν στην υπόθεση».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του δημάρχου Μυκόνου έχει ως εξής:

«Για πολλοστή φορά γίνεται η Μύκονος στόχος αρνητικών δημοσιευμάτων και παραπληροφόρησης.

Η δικαστική διαδικασία την οποία εγώ ο ίδιος πριν από χρόνια κίνησα για το οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου, παίρνει επιτέλους το δρόμο της. Η ατιμωρησία, αλλά και οι συλλήβδην ενοχοποιήσεις φτάνουν στο τέλος τους.

Με την απονομή Δικαιοσύνης θα τερματιστεί το “τσουβάλιασμα” υπολήψεων και η ηθική σπίλωση, στην οποία είχαν επιδοθεί όλο αυτό το διάστημα επώνυμοι και ανώνυμοι “εργολάβοι της λάσπης”, εναντίον, κυρίως, ορισμένων προσώπων της δημόσιας ζωής, που ουδεμία ουσιαστική ανάμειξη είχαν στην υπόθεση.

Κατέθεσα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στην κ. Ανακρίτρια, όπως και στον κ. Εισαγγελέα Εφετών, όλα τα στοιχεία και έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της Δικαιοσύνης που  ελπίζω και εύχομαι η διαδικασία να διεξαχθεί σύντομα.

Έχω καθαρή συνείδηση διότι θεωρώ ότι έπραξα και πράττω το χρέος μου ως Δήμαρχος. Είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης να αποδώσει και να ιεραρχήσει τις ευθύνες. Τα «λαϊκά δικαστήρια» οφείλουν να παραχωρήσουν τη θέση τους στα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας. Ας μην κάνουν λοιπόν το λάθος ορισμένοι καλοθελητές να βγάζουν εκ των προτέρων πορίσματα που αναγκαστικά θα εγείρουν νέους Δικαστικούς Αγώνες για αποκατάσταση άδικων και συκοφαντικών κατηγοριών.

Η κοινωνία της Μυκόνου έχει αρκετά διχαστεί και δηλητηριαστεί από αυτήν την υπόθεση που δεν τιμά κανέναν από εμάς ανεξάρτητα αν έχουμε ή όχι ευθύνες. Ήρθε η στιγμή της Κάθαρσης. Και αυτή ανήκει αποκλειστικά στη Δικαιοσύνη, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

Εμείς συνεχίζουμε καθημερινά τη δουλειά μας για την εύρυθμη λειτουργία του τόπου μας και είμαστε περήφανοι που, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, τα γραφειοκρατικά εμπόδια και την υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου μας, ΚΑΙ έργο έχουμε να παρουσιάσουμε σε όλα τα επίπεδα ΚΑΙ πλεονασματικό ισολογισμό εμφανίζουμε, πράγμα πρωτοφανές για τη δύσκολη εποχή που διανύουμε».

Διαβάστε επίσης:

Στο σκαμνί, για υπεξαίρεση €10 εκατ., πρώην και νυν δήμαρχος Μυκόνου

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση