κώστας-κουκοδήμος-για-απλήρωτους-εργ-590349
ΔΗΜΟΙ | 09.12.2022 | 17:45

Κώστας Κουκοδήμος για απλήρωτους εργαζόμενους δήμων: «Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό»

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης, ύστερα και από τη δημοσίευση του aftodioikidi.gr, στο αίτημα του Δημάρχου Κατερίνης, κ. Κώστα Κουκοδήμου για την καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου Κατερίνης. 

Ο κ. Κουκοδήμος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, ζητούσε τη χρηματοδότηση της δράσης για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος: “δεν έχει ακόμα εκταμιευτεί στα νομικά πρόσωπα του Δήμου, μέσω του δικαιούχου της δράσης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), με αποτέλεσμα να υπάρχουν 65 εργαζόμενοι, στους οποίους υπολείπονται τουλάχιστον δύο μισθοδοσίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και έτι περισσότερο εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων”.

«Με παρέμβαση του βουλευτή κ. Φόντα Μπαραλιάκου και της κ. Μιχαηλίδου, εγκρίθηκε άμεσα το ποσό», τόνισε στο aftodioikisi.gr, ο Δήμαρχος Κατερίνης, προσθέτοντας με έμφαση: «Η χρηματοδότηση θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες. Επί δικής μου δημαρχίας έγινε για πρώτη φορά αυτό. Παλαιότερα ήταν ακόμη και 6 μήνες απλήρωτοι. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και το δημοσίευμά σας. Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό, όχι μόνο δικό μας».