Κοσμοσυρροή στο δήμο Ρεθύμνου για ρυθμίσεις χρεών – 200.000 έχουν διακανονιστεί μέχρι στιγμής

Εκατοντάδες ρεθυμνιώτες έχουν σπεύσει ήδη στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου, προκειμένου να διακανονίσουν τα χρέη τους με βάση τη ρύθμιση που τους δίνει δυνατότητα να εκμεταλλευθούν ο σχετικός νόμος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Στέλιο Σπανουδάκη, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 612 αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση όταν μέχρι τις 14 Αυγούστου που έληξε η πρώτη ρύθμιση είχαν κατατεθεί μόνο 250. Το ποσό που έχει διακανονιστεί είναι περίπου 203.000 € και σίγουρα φαίνεται μικρό σε σχέση με τις αιτήσεις γιατί κυρίως οι αιτήσεις αφορούν οφειλές από παραβάσεις του ΚΟΚ.

Να θυμίσουμε ότι στην προηγούμενη ρύθμιση, το ποσό που είχε διακανονιστεί ήταν περίπου 500 χιλιάδες ευρώ με πολύ λιγότερες αιτήσεις. Πάντως, η προθεσμία για τη ρύθμιση διαρκεί μία ακόμα εβδομάδα και αναμένεται να υπάρξει πολύς ακόμα κόσμος, με μεγαλύτερες μάλιστα οφειλές, ο οποίος θα προσέλθει.

«Το σίγουρο όμως είναι, και γι’ αυτό οι συνδημότες μας προσέρχονται στην οικονομική υπηρεσία για να διακανονίσουν, ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση δεδομένου ότι πέραν της απαλλαγής από προσαυξήσεις, διαγράφονται και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης (Τέλη ακαθαρίστων, τέλη παρεπιδημούντων) ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι στην περίπτωση προστίμων αυθαίρετης χρήσης κοινοχρήστων χώρων τα επιβληθέντα πρόστιμα μετά την 01.01.2010 μειώνονται κατά το ήμισυ και απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις», σημείωσε ο κ. Σπανουδάκης.

Δυνατότητα υποβολής αίτησης έχουν οι οφειλέτες μέχρι την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, ενώ για μία ακόμα φορά ο κ. Σπανουδάκης καλεί τους δημότες να εκμεταλλευθούν τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για να μην αντιμετωπίσουν στο μέλλον τις συνέπειες που προβλέπονται, μεταξύ αυτών και αναγκαστική κατάσχεση από τους λογαριασμούς.

Πηγή: goodnet.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ, ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!