Κως: Τι γίνεται με το νερό της Καρδάμαινας ρωτά η νεανική παράταξη «Δίεση»

Την έντονη αντίδραση της νεανικής δημοτικής παράταξης «Δίεση» προκάλεσε η ασαφής, όπως, υποστηρίζει ανακοίνωση του δήμου της Κω, για την διακοπή νερού στο τουριστικό χωριό Καρδάμαινα και κυρίως για την ποιότητα του νερού.  Με ανακοίνωση της, ζητά από το δήμο ενημέρωση για τις επιπτώσεις και χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ώς εξής:

«Σήμερα, στις 10:40 π.μ., δημοσιεύτηκε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης από μέλος ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ η παρακάτω ανακοίνωση, που έλαβε έκταση μέσω του σχολιασμού της από τοπική ενημερωτική σελίδα.

«Σχετικά με την κατάσταση του νερού στο χωριό εχθές…..το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω βλάβης στο κεντρικό δίκτυο κατά τις εργασίες στο αποχετευτικό (κάποιοι σωλήνες έσπασαν)…..νέα δείγματα για έλεγχο συλλέγονται σήμερα και τα νέα αποτελέσματα θα βγούν την Παρασκευή…..σας παρακαλώ αποφύγετε να το πίνετε.»

Αναφέρεται σε βλάβη που προκλήθηκε στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Καρδάμαινας με αποτέλεσμα την εισροή λυμάτων στο πόσιμο νερό, καθώς έσπασε αγωγός του αποχετευτικό δικτύου.

Καλείται να απαντήσει επίσημα ο Δήμαρχος και η ΔΕΥΑΚ (ως αρμόδια υπηρεσία) εάν το παραπάνω δημοσίευμα ευσταθεί καθώς και γιατί δεν υπήρξε άμεση πληροφόρηση των πολιτών. Το πρόβλημα που προκύπτει θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Η παροχή πόσιμου νερού είναι το αναγκαιότερο κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει ο δήμος να το εξασφαλίζει για τους δημότες του σε κάθε περίπτωση. Δεν παίζουμε με την δημόσια υγεία. Αν η διοίκηση αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα βασικά της καθήκοντα, καλούμαστε να επέμβουμε.

Παρακαλείστε, να ενημερώσετε επίσημα για το μέγεθος της βλάβης, τις επιπτώσεις αλλά και το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα αποκατασταθεί η ζημιά στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Καρδάμαινας.»

 

 

 

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΕΡΟ, ΔΗΜΟΣ ΚΩ, ΔΙΕΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!