κως-πώς-ο-δήμος-εμπόδισε-τη-γρήγορη-δια-24096
ΔΗΜΟΙ | 07.06.2023 | 16:16

Κως: Πώς ο δήμος εμπόδισε τη γρήγορη διακομιδή στο νοσοκομείο

Το τραγικό περιστατικό με την άτυχη γυναίκα στην Κω, όπου έχασε τις αισθήσεις της και πέθανε σε καρότσα αγροτικού πηγαίνοντας στο νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ιδιαίτερα στην τοπική κοινωνία του νησιού.

Οι ελλείψεις στον νευραλγικό χώρο της Υγείας, στο πανέμορφο αυτό νησί του Αιγαίου, είναι πολλές και σοβαρές. Ενόψει μάλιστα, της τουριστικής περιόδου – το καλοκαίρι ήδη ξεκίνησε- η προβληματική αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς σε ένα μέρος που φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, παρόμοια περιστατικά μπορούν να πλήξουν τον τουρισμό μας, ανεπιστρεπτί.

Γιώργος Κυρίτσης στο aftodioikisi.gr: O αρνητικός ρόλος του δήμου

“Ο τομέας της Υγείας στα νησιά και στην Κω είναι σε κατάσταση λυπηρή και το τελευταίο περιστατικό επιβεβαιώνει ό,τι είχαν πει η κοινωνία και οι φορείς ότι νιώθουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας”, αναφέρει στο aftodioikisi.gr, ο πρώην Δήμαρχος Κω, κ. Γιώργος Κυρίτσης, τονίζοντας στη συνέχεια τα εξής: “δεν είναι μόνο η μη επαρκής στελέχωση του νοσοκομείου της Κω, αλλά και η έλλειψη πληρωμάτων του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται το νησί σε όλη την έκτασή του. Είναι θλιβερό τον 21ο αιώνα, να μεταφέρονται ασθενείς με καρότσα ημιφορτηγού στο νοσοκομείο. Βέβαια και οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της νυν δημοτικής αρχής εμπόδισαν τη γρήγορη διακομιδή στο νοσοκομείο, παρά το ότι, τού ημιφορτηγού που μετέφερε την ασθενή, προηγείτο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Τώρα που θα έχουμε και τουρίστες τι θα γίνει;”.

Να σημειωθεί ότι για το τραγικό περιστατικό, το aftodioikisi.gr  ζήτησε την άποψη του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκου και του Δημάρχου Κω, Θ  Νικηταρά, οι οποίοι δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ανταποκριθεί.