Κως: Για «πολιτική συντριβή Κυρίτση» κάνει λόγο η «Δίεση» – Ζητά σύγκληση ΔΣ για Κέντρο Πρώτης Υποδοχής

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά του δημάρχου Κω, εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Δίεση», λέγοντας ότι προκαλεί «τουλάχιστον γέλια» η προσπάθεια του Γ. Κυρίτση να διαχειριστεί «την πολιτική του συντριβή από την κοινή λογική, από το διεθνές δίκαιο και από τις επιταγές της ευρωπαϊκής πρακτικής».

«Είναι μάλιστα τέτοια η απόγνωσή του που τον οδηγεί σε λεκτικά εφευρήματα του τύπου «Χώρος αβλαβούς διέλευσης». Ας μας πει πού ανά την υφήλιο λειτουργεί έστω και ένας «Χώρος αβλαβούς διέλευσης» για πρόσφυγες. Που στην ευχή βρήκε τέτοιου είδους θεσμική ορολογία; Δεν ξέρει ότι η αβλαβής διέλευση αναφέρεται σε Χωρικά Ύδατα; Ποιον άραγε κοροϊδεύει;», ρωτά η παράταξη της αντιπολίτευσης.

«Το παιχνίδι με τις λέξεις έχει και όρια», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Εδώ και 11 μήνες (ας ανατρέξει στα γραπτά) έχουμε επισημάνει ότι σημείο εκκίνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού είναι η δημιουργία ενός κέντρου πρώτης υποδοχής για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων.

»Ακούσαμε μάλιστα προχθές από τον Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Δ. Αβραμόπουλο, ότι η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ίδρυση των hot spots στον Πειραιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και για την εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων.

»Καταδεικνύεται λοιπόν ότι όλο αυτό το διάστημα η μόνη μειοψηφική και ακραίως αντιευρωπαϊκή ήταν η στάση του Δημάρχου. Το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε απάνθρωπο καταυλισμό εξαιτίας της άρνησης του Δημάρχου να συνεργαστεί με την κεντρική διοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.

»Τον καλούμε, έστω και τώρα, με 11 μήνες καθυστέρηση, να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει πολιτική απόφαση για τη λειτουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής.

Κλείνοντας, εκφράζουμε την πολιτική μας συμπαράσταση στον Πρόεδρο του ΔΣ, κ. Ν. Μυλωνά, ο οποίος έπεσε θύμα θρασύδειλου προπηλακισμού. Δυστυχώς, τέτοια περιστατικά αμαυρώνουν ακόμα περισσότερο την ήδη πληγωμένη εικόνα του νησιού μας. Οφείλουμε όλοι να τα καταδικάσουμε».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΚΩΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΔΙΕΣΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!