κως-δεν-θα-στείλουν-τα-παιδιά-τους-σχολ-202114
ΔΗΜΟΙ | 11.09.2014 | 21:17

Κως: Δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημ. & Νηπ. Πυλίου, αφού ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου ότι οι θέσεις δασκάλων στο σχολείο δεν έχουν καλυφθεί, πάρα μόνο το 60%, εκτάκτως ομόφωνα πήρε την απόφαση να προτείνει στους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο την 2η ημέρα της σχολικής χρονιάς ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο διευθυντής του σχολείου κύριος Αναθρεπτάκης Κωνσταντίνος σε ενημέρωση που έκανε προς τους γονείς, για το θέμα αυτό είπε ότι:

«Είμαστε 7 εκπαιδευτικοί για το πρωινό ωράριο ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 12, για να λειτουργήσουν τα τμήματα με τους δασκάλους τους. Δεν αναφέρομαι στις ειδικότητες που απαιτούνται για το πρωινό πρόγραμμα ή τις ειδικότητες για το ολοήμερο. Εχει τοποθετηθεί δασκάλα για το ολοήμερο και είμαστε οι 4 ντόπιοι και οι 3 συνάδελφοι που τοποθετήθηκαν εχθές το απόγευμα για να συμπληρώσουν το πρωινό πρόγραμμα, σύνολο 7 επαναλαμβάνω. Όπως καταλαβαίνετε είναι παρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για τα παιδιά μας.

Εχω ενημερώσει το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για το θέμα αυτό και θα παρακαλέσω να έρθουν, να απευθύνουν ένα χαιρετισμό και θέλουν να σας μεταφέρουν και ένα μήνυμα»  

Η Πρόεδρος του συλλόγου έκανε την παρακάτω δήλωση προς τους γονείς:

«Πάτερ, πρόεδρε της κοινότητας του Πυλίου, κύριε Διευθυντά & εκπαιδευτικοί, κυρίες και κύριοι γονείς, αγαπητά παιδιά.

Ο Σύλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού & Νηπιαγωγείων Πυλίου σας εύχεται μια καλή σχολική χρονιά, γεμάτη γνώσεις και δημιουργίες για τα παιδιά μας.

Μετά την ενημέρωση που είχαμε από τον Διευθυντή του σχολείου μας ότι οι θέσεις των δασκάλων είναι ελλιπές και μετά από σύντομο έκτακτο συμβούλιο που είχαμε σήμερα το πρωί, αποφασίσαμε και η θέση μας είναι να μη στείλει κανένας γονέας το παιδί του αύριο 12/9/2014 στο σχολείο σαν ένδειξη διαμαρτυρίας. Θα σας ενημερώσουμε για τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, εφ’ όσον δε καλυφθούν οι θέσεις.

Ωστόσο αύριο το πρωί σας καλούμε στις 09:30 έξω από την αυλή του σχολείου μας για το κάλεσμα που έχουμε κάνει στα ΜΜΕ και την ενημέρωση τους σχετικά με αυτή την απόφαση.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημ. & Νηπ. Πυλίου»