Κως: Απίστευτοι όγκοι λάσπης μέσα στις δεξαμενές του πόσιμου νερού

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια από τις πιο σοβαρές εργασίες αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του υδρευτικού συστήματος των Δημοτικών Κοινοτήτων Αντιμάχειας, Καρδάμαινας και του οικισμού Μαστιχαρίου.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων αξιοποίησης των νέων γεωτρήσεων και των νέων δεξαμενών, πραγματοποιούνται οι γενικοί καθαρισμοί των κεντρικών δικτύων και των παλαιών δεξαμενών με σκοπό την υδροδότηση των οικιών και των επιχειρήσεων με άφθονο και καθαρό πόσιμο νερό.

Αυτό που αντιμετωπίζουν οι εργατοτεχνίτες της ΔΕΥΑΚ στην προσπάθεια τους να καθαρίσουν και να εξυγιάνουν τις σωληνώσεις και τις δεξαμενές είναι πρωτοφανές και αδιανόητο. Με υπεράνθρωπες προσπάθειες συνεχίζονται επί τρεις συνεχείς ημέρες οι καθαρισμοί των δεξαμενών ώστε να απομακρυνθούν δεκάδες τόνοι λάσπης και άμμου που βρίσκονται μέσα στα κεντρικά φρεάτια και τις δεξαμενές.

Τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ υπολογίζουν ότι εξ αιτίας του απρόβλεπτου όγκου των εργασιών θα απαιτηθεί ακόμα μία ημέρα για την πλήρη αποκατάσταση όλων των φθορών και των προβλημάτων και να δοθεί προς πόση το νερό στην Αντιμάχεια και την Καρδάμαινα.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Πασσανικολάκης και Λευτέρης Διακογιώργης βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των εργαζομένων και ενισχύουν την προσπάθεια τους αφού πέραν των δυσκολιών η εργασία τους μέσα στις δεξαμενές είναι και επικίνδυνη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ, ΔΗΜΟΣ ΚΩ, ΔΕΥΑΚ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!