Κορωνοϊός: Δήμαρχος άρχισε τη θερμομέτρηση (φωτο)

Σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε από σήμερα το πρωί την εφαρμογή επιπλέον προληπτικών μέτρων, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Έτσι, όσοι εισέρχονται στο Δημαρχείο, προτού μπουν στο ασανσέρ, υποβάλλονται σε θερμομέτρηση, μέσω θερμομέτρου υπερύθρων. Ωστόσο να θυμίσουμε παλιότερες δηλώσεις τους κ. Τσιόδρα ότι η αυξημένη επιτήρηση σε αεροδρόμια και λιμάνια έχει μικρά περιθώρια επιτυχίας όσον αφορά την αναγνώριση ενός κρούσματος. Συγκεκριμένα, έχει αναφέρει ότι το 90% των κρουσμάτων δεν εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες και στις πύλες εισόδου.

Πάντως σύμφωνα με τον δήμο, «το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στον δήμο μας. Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (www.eody.gov.gr), στην τήρηση των ατομικών κανόνων υγιεινής».

Στην πράξη θα φανεί η αποτελεσματικότητα αυτής της πρωτοβουλίας.

Πηγή photos gnomionline.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]