Κορυδαλλός: σύσκεψη για τη Νέα Γρίπη - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

Κορυδαλλός: σύσκεψη για τη Νέα Γρίπη

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη και με τη συμμετοχή του αντινομάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πειραιά Βασίλη Βαλσαμάκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Κορυδαλλού με θέμα την αντιμετώπιση της νέας γρίπης σε τοπικό επίπεδο ενόψει την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Γιάννης Μελάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα παιδείας Κυριάκος Τζέρπος, οι πρόεδροι του Αθλητικού Οργανισμού Ανδρέας Καπιτσίνος και του Πνευματικού Κέντρου Λαμπρινή Μάνου και ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Μεντζελίδης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και αποφασίστηκε το θέμα της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης παιδιών και γονέων ενόψει της έναρξης λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών, των σχολείων καθώς και των καλλιτεχνικών σχολών και των αθλητικών τμημάτων του δήμου με τη διανομή του κατάλληλου ενημερωτικού υλικού. Επίσης, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την σχολαστική καθαριότητα των χώρων.

Στη σύσκεψη τέθηκε επίσης ως καίριο ζήτημα η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων όταν γίνει η προμήθεια των εμβολίων της νέας γρίπης, αφού στο δήμο Κορυδαλλού πρόκειται να λειτουργήσουν 20 εμβολιαστικά κέντρα σε όλες τις περιοχές. διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για τις ομάδες πληθυσμού που κατά προτεραιότητα θα εμβολιασθούν, καθώς και η ανεπάρκεια σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που πρέπει να τα στελεχώσουν.

«Ο δήμος Κορυδαλλού και συνολικά η αυτοδιοίκηση αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και την προστασία τους. Όμως, επίσης για πολλοστή φορά, καλούμαστε να σηκώσουμε το βάρος μιας τεράστιας προσπάθειας χωρίς να έχουμε στη διάθεσή μας τα απαραίτητα εφόδια. Χρειάζεται όλοι οι συναρμόδιοι φορείς και κυρίως η Πολιτεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και άριστη συνεργασία με τη νομαρχία Πειραιά προκειμένου και αυτό το ζήτημα να το αντιμετωπίσουμε από κοινού έγκαιρα προετοιμασμένοι», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!