Κορυδαλλός: Δύο νεκροί και 21 τραυματίες σε συγκρούσεις στις φυλακές

Γενικευμένη συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων, με δύο νεκρούς και 21 τραυματίες, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αλβανοί και Αραβες -μεταξύ των οποίων Αλγερινοί- συγκρούστηκαν με ομάδα Πακιστανών στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών. Οι συγκρούσεις άρχισαν από το ισόγειο και γρήγορα επεκτάθηκαν σε όλους τους ορόφους και τους διαδρόμους της πτέρυγας.

Η συμπλοκή σημειώθηκε περίπου στις 20:00 και διήρκεσε 30 λεπτά, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για άγριες συγκρούσεις με αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Πηγές από τις φυλακές αναφέρουν ότι αιτία της σύγκρουσης είναι ο έλεγχος της πτέρυγας.

Στη διάρκεια της άγριας συμπλοκής δύο Πακιστανοί (35 και 30 ετών) έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 21 κρατούμενοι -και από τα δύο «στρατόπεδα»- τραυματίστηκαν.

Τέσσερις κρατούμενοι είναι βαριά τραυματισμένοι, οι δύο εκ των οποίων εισήχθησαν εσπευσμένα στο χειρουργείο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, καθώς η κατάστασή τους κρίθηκε  κρίσιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Τζάνειο νοσηλεύονται 12 τραυματίες, πέντε έχουν μεταφερθεί στο Γεννηματάς και άλλοι τέσσερις στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τα γεγονότα. Ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για προβλήματα που προκύπτουν από τον υπερπληθυσμό στις φυλακές και τόνισε ότι αυτά πρέπει να λυθούν.

Στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται περίπου 500 αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους για υποθέσεις ναρκωτικών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση