«Κοπανατζήδες»: Χτύπαγαν… ψύκτη αντι για κάρτα - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
26
Μάι
Back

«Κοπανατζήδες»: Χτύπαγαν… ψύκτη αντι για κάρτα

Περιπτώσεις εργαζομένων που με ευφάνταστους τρόπους κατάφερναν να απουσιάζουν από το πόστο τους, έχουν εντοπιστεί στον δήμο Αθηναίων, μετά από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους της δημοτικής Αρχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», σε μια τεχνική υπηρεσία, δεν υπήρχε ιστορικό προσέλευσης και αποχώρησης για έξι μήνες και για κανέναν από τους 100 υπαλλήλους. Και αυτό γιατί είχε «εξαφανιστεί» ως διά μαγείας το μηχάνημα στο οποίο όφειλαν να χτυπούν την κάρτα οι υπάλληλοι. Τη θέση του είχε πάρει ένας ψύκτης, ώστε να μη γίνει αμέσως αντιληπτή η απουσία του μηχανήματος.

Σε άλλη περίπτωση εργαζόμενος με το επιχείρημα ότι διαθέτει κατάστημα, ζητούσε να εργάζεται μόνο νύχτα, αλλά δεν εμφανιζόταν ποτέ στην υπηρεσία του. Την ίδια στιγμή δύο υπάλληλοι κατηγορούνται για δωροδοκία, ένας για ληστεία και τρεις ακόμα εμπλέκονται σε υπόθεση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου Αθηναίων, τον τελευταίο χρόνο έχουν ήδη τεθεί σε αργία οκτώ υπάλληλοι, εκκρεμεί η διαδικασία απομάκρυνσης για άλλους πέντε και υπάρχει μεγάλος αριθμός επιόρκων που έχει διαπιστωθεί ότι δεν είναι συνεπείς για διάφορους λόγους και για τους οποίους έχει ξεκινήσει σχετική διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τάσσεται υπέρ της αποχώρησης των επίορκων, «χωρίς όμως υπερβολές». Όπως αναφέρει «Δεν δέχομαι να θεωρείται επίορκος ένας υπάλληλος όταν έχει διαπράξει αδίκημα εκτός υπηρεσίας, λόγου χάρη διαπληκτίστηκε ή δεν πληρώνει τη διατροφή στη διαζευγμένη σύζυγό του”.

Διαβάστε επίσης: Καμίνης: Προς ελαστικοποίηση του νόμου για τους επίορκους

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!