Κονδύλια για την περιβαλλοντική αναβάθμισή του αναζητά ο Δήμος Παύλου Μελά

Τις προτάσεις του Δήμου Παύλου Μελά για την περιβαλλοντική, κοινωνική και αναπτυξιακή αναβάθμισή του, παρουσίασε ο δήμαρχος, Διαμαντής Παπαδόπουλος, ζητώντας την αξιοποίηση των στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου και της περιαστικής ζώνης των 6000 στρεμμάτων καθώς και αντιπλημμυρικές επεμβάσεις στο χείμαρρο Δενδροποτάμου.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου, αναμένεται η δημοπράτηση των κόμβων της εσωτερικής περιφερειακής και δρομολογείται η μελέτη επέκτασης του Μετρό, από την περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας και κατά μήκος της οδού Λαγκαδά, έως την περιοχή του νοσοκομείου Παπαγεωργείου.

Αναφερόμενος στην κοίτη του Δενδροποτάμου, τόνισε ότι με το πυκνό δίκτυο χειμάρρων και ρεμάτων που την τροφοδοτούν, καθιστούν την περιοχή, την μεγαλύτερη σε έκταση χειμαρρική λεκάνη απορροής της Θεσσαλονίκης. Ο κ.Παπαδόπουλος παρουσίασε μελέτες για τη διευθέτηση των χειμάρρων, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει εξασφαλιστεί καμία χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων αφού ο Δήμος Παύλου Μελά, «είναι αδικημένος από το Πράσινο Ταμείο». «Ο χείμαρρος Δενδροποτάμου, ο μεγαλύτερος του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα που αναμένει ανάλογη βροχή για να εκραγεί με σφοδρότητα και με τραγικές – καταστροφικές συνέπειες σε μια άναρχη και πλημμυρικά ανοχύρωτη πόλη, με κύριο αποδέκτη το δήμο Παύλου Μελά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την αξιοποίηση της περιαστικής ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας, υπογραμμίστηκε ότι ο δήμος έχει καταθέσει μελέτες, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μάλιστα το πρωί ο κ.Παπαδόπουλος είχε συνάντηση με τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη για τη διερεύνηση συνεργασιών.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, στη Μονή Λαζαριστών, εργαζόμενοι του δήμου είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και διαμαρτύρονταν για τις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που αφορούν στη διαθεσιμότητα ενώ στη συνέντευξη τύπου δεν παραβρέθηκε, όπως αναμενόταν, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!