Κομοτηνή: Το ακίνητο του Ξενία διεκδικεί ο Δήμος -Ποια είναι η εναλλακτική

  • Απο stergios
  • 21 Απριλίου 2018 - 11:32
  • Comments Off

Την πρόοδο στην επαναπροκήρυξη των θέσεων στην παραλία του Φαναρίου από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) διαπίστωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη 19 Απριλίου στην Αθήνα με μέλη της διοίκησης της Εταιρείας, όπου κατέθεσε και το ενδιαφέρον του Δήμου για την χρήση του Ξενία Κομοτηνής, το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια πλέον.

Επιπλέον έλαβε και τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει κινητικότητα στον τομέα της ανάπλασης του Κάμπινγκ του Φαναρίου, στο οποίο έχει υπάρξει σημαντική καθυστέρηση.

Εναλλακτική για το Ξενία

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, σύμφωνα με τον «Παρατηρητή» της Θράκης, είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Γεώργιο Τερζάκη και τα αρμόδια στελέχη της εταιρείας.

Ο Δήμαρχος συζήτησε μαζί τους για το Ξενία Κομοτηνής, για το οποίο η ΕΤΑΔ έχει ήδη προγραμματίσει τη δημοπράτησή του το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι.

Με δεδομένο όμως ότι η ΕΤΑΔ είχε προχωρήσει σε δημοπράτηση του Ξενία, μαζί με άλλα ξενοδοχεία, και παλαιότερα χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον, ο κ. Πετρίδης τόνισε πως αν δεν ευοδωθεί η διαδικασία ο Δήμος ενδιαφέρεται να το αναλάβει προς χρήση για σχολική στέγη.

Έτσι και το κτίριο, το οποίο αυτή τη στιγμή απαξιώνεται καθημερινά, θα διασωθεί, αλλά και θα καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν για σχολική στέγη, αν και αυτή τη στιγμή το τίμημα μπορεί να είναι αρκετά «αλμυρό».

Ενδιαφέρον για την ανάπλαση του κάμπινγκ Φαναρίου

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των εκτάσεων που κατέχει η ΕΤΑΔ στην παραλία του Φαναρίου.

Όπως είναι γνωστό, η Εταιρεία διαθέτει την έκταση της παραλίας από τον δίαυλο μέχρι το κάμπινγκ του Φαναρίου, καθώς και το ίδιο το Κάμπινγκ.

Πέρυσι για την παραλία είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για τέσσερις θέσεις στην παραλία αυτή, από τις οποίες υπήρξε ενδιαφέρον μόνο για τις 2.

Η ΕΤΑΔ αυτές τις μέρες προχωρά στην επαναπροκήρυξη των δύο θέσεων που δεν διατέθηκαν πέρυσι, ενώ προχωρά και το θέμα του κάμπινγκ.

Έτσι τον διαβεβαίωσαν πως προχωρά, σε συνεργασία με την διαχειριστική αρχή, το θέμα της ανάπλασης του κάμπινγκ, με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, για να προχωρήσει η ένταξή του και φυσικά η ανάπλαση. Μια ανάπλαση, να θυμίσουμε, για την οποία έχουν υπάρξει αναφορές εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς όμως, μέχρι τώρα, ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΕΤΑΔ, ΞΕΝΙΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΦΑΝΑΡΙΟΥ