Κοινωφελής Εργασία: Αντί για παράταση, απολύσεις -Διαμαρτυρία εργαζόμενων

Κοινωφελής Εργασία: Αντί για παράταση, απολύσεις -Διαμαρτυρία εργαζόμενων

Ακόμη περιμένουν την παράταση στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 4/2020, που είχε ανακοινώσει στην ΚΕΔΕ στα τέλη Μαρτίου ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, οι 36.500 εργαζόμενοι.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι «από τη μία κυβέρνηση και δήμαρχοι δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι θα προχωρήσουν σε 2μηνη παράταση και πριν αλέκτωρ λαλήσει, στα μουλωχτά τους απολύουν. Και μάλιστα παραμονές Πάσχα. Να τους χαιρόμαστε».

Για το λόγο αυτό το Συνδικάτο ΟΤΑ που πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των εργαζόμενων, πραγματοποιεί ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Παρασκευή 23 του Απρίλη από την 12:00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας και παράσταση διαμαρτυρίας στις 1 μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας.

Ζητά, δε:

 Να δοθεί παράταση στην εργασία τους μέχρι το τέλος του έτους.

 Να αμείβονται όπως όλοι οι συνάδελφοι μας με το μισθολόγιο του δημοσίου.

 Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας και της απληρωσιάς για όσους είναι σε καραντίνα, έχει ανασταλεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, είναι γονείς με παιδιά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 Να έχουν ασφάλιση υγείας από την πρώτη μέρα της εργασίας.

 Να έχουν επίδομα ανεργίας για όλους για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

 Να έχουν συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.

 Να καταργηθούν τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας και ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!