Κοινή γραμμή πλεύσης στα νησιά των Σποράδων

Προοπτικές συνεργασίας και κοινών αναπτυξιακών δράσεων σηματοδοτεί για τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκύρο, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων των τεσσάρων νησιών.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν προτάσεις στο πεδίο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, της ανάπτυξης, του πολιτισμού και του τουρισμού και η επιτροπή που σχηματίστηκε από εκπροσώπους όλων των παραπάνω νησιωτικών περιοχών, ανέλαβε να επεξεργαστεί όλα τα επιμέρους δεδομένα που προέκυψαν.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν από τις ομάδες εργασίας ήταν η μελλοντική συνεργασία σε ακτοπλοϊκό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο αεροδρομίου κι όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής «με κατάλληλους συνδυασμούς μπορούμε να πετύχουμε και αεροπορική σύνδεση μεταξύ των νησιών. Εάν υπάρχει ανταπόκριση μεταξύ των νησιών, προσθέτει ο ίδιος, ενδεχομένως με ταχύπλοο, πέρα από τις υπάρχουσες ακτοπλοϊκές γραμμές, θα αποφευχθεί η πολύωρη αναμονή των τουριστών που φτάνουν αεροπορικώς στην Σκιάθο και επιθυμούν να ταξιδέψουν εν συνεχεία στην Σκόπελο, την Αλόννησο ή την Σκύρο». Παράλληλα τέθηκαν επί τάπητος οι προοπτικές διεύρυνσης των δρομολογίων του «Αχιλλέα», η σύνδεση των νησιών με την περιοχή της Αττικής, καθώς επίσης η προοπτική ενίσχυσης του ευρύτερου πλαισίου ακτοπλοϊκής συνεργασίας, μεταξύ των νησιών, το οποίο θα διερευνηθεί, ωστόσο, από την επιτροπή που συστήθηκε.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Νίκος Πλωμαρίτης, δηλώνει επίσης αισιόδοξος για την πορεία και τις προοπτικές της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα δράση επεδίωκα αυτή την συνάντηση, γιατί πιστεύω ότι τα τέσσερα νησιά έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά μπορεί το ένα να συμπληρώσει το άλλο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, υπογραμμίζει ότι «το κλίμα ήταν πάρα πολύ θετικό, υπήρχε ενδιαφέρον για ότι συζητήθηκε απ’ όλα τα νησιά και θεωρώ ότι θα υπάρξουν πολύ θετικές προοπτικές από την παραπάνω συνάντηση, αλλά και όσες θα ακολουθήσουν. Αυτή ήταν η αρχή, τονίζει ο κ. Βαφίνης, έτσι ώστε να μπορέσουμε και τα τέσσερα νησιά να συνεργαστούμε, προς όφελος όλων».

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - FLASH


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!