Κλοπή υλικών και ζημιές σε εγκαταστάσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας στο Αλεποχώρι

Μείζον ζήτημα ασφαλείας των εγκαταστάσεων της δημοτικής κατασκήνωσης Νέας Ιωνίας στο Αλεποχώρι Αττικής τίθεται μετά την κλοπή υλικών και τις σημαντικές φθορές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις από σπείρα διαρρηκτών την περασμένη εβδομάδα.

Η αστυνομία προχώρησε στην περιοχή του Αλεποχωρίου στη σύλληψη τεσσάρων αθιγγάνων, ενώ στον Ασπρόπυργο συνελήφθη ένας αλλοδαπός Ρουμανικής καταγωγής, και αναζητείται άλλος ένας Έλληνας με τις κατηγορία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Οι δράστες αφαίρεσαν σωληνώσεις, καλωδιώσεις, εργαλεία και τμήμα εξοπλισμού ενώ προξένησαν μεγάλες ζημιές στους χώρους.

Ειδικότερα, οι τέσσερις πρώτοι συλληφθέντες λίγο πριν τη σύλληψή τους αλλά και σε προγενέστερο χρόνο, είχαν παραβιάσει την εξωτερική πόρτα των εγκαταστάσεων της δημοτικής Κατασκήνωσης και είχαν αφαιρέσει από τους οικίσκους, στους οποίους είχαν προκαλέσει σημαντικές φθορές, κομμάτια σωληνώσεων, καλωδιώσεις, μεταλλικά σκεύη, ηλεκτρικές συσκευές, εξοπλισμό κουζίνας, εργαλεία και άλλα αντικείμενα.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Μάνδρας προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες είχαν πουλήσει μέρος των κλοπιμαίων σε εταιρεία εμπορίας παλαιών μετάλλων (scrap ) στον Ασπρόπυργο, ιδιοκτησίας του αναζητούμενου Έλληνα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην παραπάνω εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σωλήνες και καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 270 κιλών, καθώς και ένας μεταλλικός νεροχύτης βάρους 250 κιλών, αντικείμενα που είχαν κλαπεί από τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης και τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Μέσα στους χώρους της εταιρείας συνελήφθη ένας αλλοδαπός Ρουμανικής καταγωγής.

Το ύψος της ζημιάς στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης και των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας στο χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Αναγκαία η ενίσχυση της φύλαξης του χώρου
Οι υπεύθυνοι του Δήμου ενημερώθηκαν από την αστυνομία την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και αμέσως μετέβησαν στον χώρο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Κολμανιώτης με υπάλληλο του Δήμου προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να δώσουν καταθέσεις. Όπως ενημέρωσε τον Χ-τύπο ο κ. Κολμανιώτης υπάρχει στον χώρο ένας φύλακας που δεν είναι όμως δυνατόν να φυλάει τον χώρο όλο το 24ωρο ή Σαββατοκύριακα οπότε και χτύπησαν οι δράστες.

Οι ζημιές στον χώρο είναι μεγάλες και ο Δήμος καλείται να καταβάλλει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την αποκατάστασή τους σε μια δύσκολη εποχή. Ωστόσο το πιο μείζον είναι πως θα φυλαχθεί αποτελεσματικά η κατασκήνωση, κάτι που δεν είναι απλό τόσο λόγω της αδυναμίας προσλήψεων όσο και λόγω της ιδιομορφίας του χώρου που είναι σε υψόμετρο πάνω στον Κιθαιρώνα και η φύλαξη του είναι δύσκολη ειδικά τον χειμώνα. Μια σκέψη του Αντιδημάρχου είναι να βρεθεί κάποια οικογένεια η οποία θα δεχθεί να μείνει μέσα στην κατασκήνωση, κάτι που γίνεται σε κάποια σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής όπου οι φύλακες μένουν μέσα στα κτίρια χωρίς να πληρώνονται αλλά με το Δήμο να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα.

ΠΗΓΗ: xtypos.eu

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!