«Κλεισθένης 1»: Εννέα ΠΕΔ ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου (λίστα)

Την απόσυρση του «Κλεισθένη 1′» ζητούν στην πλειοψηφία του οι ΠΕΔ όλης της χώρας σε αποφάσεις που λαμβάνουν ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, υπέρ της απόσυρσης του νομοσχεδίου τάσσονται 8+1 ΠΕΔ, 1+1 ΠΕΔ ζητούν περισσότερο διάλογο, ενώ δύο ακόμη συνεδριάζουν την Πέμπτη για να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Αναλυτικά:

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΔ

-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Κεντρικής Μακεδονίας

Δυτικής Μακεδονίας

Ηπείρου

-Θεσσαλίας: Αποφάσισε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο από την Κοινοβουλευτική διαδικασία και να δοθεί παράταση δύο μηνών, ώστε να υπάρξει χρόνος για καλύτερη διαβούλευση, πιο εμπεριστατωμένο διάλογο, να συνεδριάσουν τα Δημοτικά Συμβούλια, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα νομοσχέδιο περισσότερο αποδεκτό.

-Δυτικής Ελλάδας: Απέρριψε το σύνολο του νομοσχεδίου, ζητά απόσυρση του και άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού ΔΙΑΛΟΓΟΥ µε την Κυβέρνηση, µε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόμου που θα προωθεί πραγματικά τη μεταρρύθμιση.

-Πελοποννήσου και

-Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου δεν υπήρχε απαρτία αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δήμοι ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου.

ΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

ΠΕΔ Κρήτης: Οι δήμαρχοι της Κρήτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΕΔ Κρήτης, συμφώνησαν ότι το ν/σ δεν πρέπει να απορριφθεί συλλήβδην, αλλά να υπάρξει μια βάση συζήτησης. Τόνισαν ότι πρέπει να υπάρξει, ένα μεγάλο διάστημα διαβούλευσης. 

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ  δεν έλαβε σήμερα απόφαση λόγω έλλειψης απαρτίας αλλά το κλίμα ήταν να ζητηθεί από το ΥΠΕΣ να συνεχισθεί ο διάλογος, απόφαση που αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη συενδρίαση του ΔΣ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Αύριο Πέμπτη συνεδριάζουν οι Περιφέρειες Ν. Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Δήμοι

Παράληλα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την απλή αναλογική και μια παράταση δύο μηνών, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία του διαλόγου, ζητά ο δήμος Λαρισαίων.

Επίσης σε συνολική απόρριψη του «Κλεισθένη 1» ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου προχώρησαν οι δήμοι Ρόδου, Δράμας, Αγρινίου,  Κεφαλονιάς – Ιθάκης και Πύργου. 

Περιφέρειες

Με συντριπτική πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στη σημερινή του συνεδρίαση, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βελτιωθεί το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης» και να ληφθούν υπόψη τόσο οι ενστάσεις που διατυπώνονται, όσο και οι προτάσεις που έχουν γίνει.

Την άμεση απόσυρση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ζητά και το ΠΣ Κ.Μακεδονίας

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΠΟΣΥΡΣΗ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!