Κλειστά τα σχολεία στη Νάουσα την Τετάρτη λόγω υποχρηματοδότησης

Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου τα σχολεία στη Νάουσα, μετά από σχετική απόφαση του δημάρχου Τάσου Καραμπατζού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στη συνεδρίαση της Τρίτης του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, εγκρίθηκε μόλις τώρα για τα σχολεία η τρίτη δόση από τις τέσσερις που καταβάλλονται κάθε χρόνο, ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και των λειτουργικών δαπανών στις 54 σχολικές μονάδες του δήμου, όπου φοιτούν 5.000 μαθητές.

O πρόεδρος της Περιφερειακής Εκπαιδευτικής Διοίκησης, Σίμος Δανιηλίδης, επισήμανε από την πλευρά του, ότι νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί το προσεχές διάστημα δίνει τη δυνατότητα στον δήμο να ενισχύσει οικονομικά τα σχολεία.

Σύμφωνα με τα όσα πρόσθεσε ο κ. Καραμπατζός διευκρίνησε ότι θα θέσει το ζήτημα και στην επικείμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που γίνει στην Αθήνα την  Πέμπτη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΔΑΝΗΙΛΙΔΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ, ΕΔ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!