Κλειστά τα σχολεία στο Μαλεβίζι με απόφαση Δημάρχου - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Κλειστά τα σχολεία στο Μαλεβίζι με απόφαση Δημάρχου

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 13 Οκτωβρίου  όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι Δημοτικοί και ιδιωτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί όπως και τα ΚΔΑΠ -ΜΕΑ με Απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» του Δήμου Μαλεβιζίου έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις 27 Σεπτεμβρίου και κινητοποιήθηκε εκ νέου η Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Ειδικά τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Μαλεβιζίου σχηματίστηκαν προκειμένου να γίνει επανέλεγχος σε όλα τα δημόσια κτίρια με άμεση προτεραιότητα τις δομές εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τους κατά τόπους Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων. Ταυτόχρονα, έλεγχος πραγματοποιείται και στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης, καθώς και στις γεωτρήσεις του Δήμου, από την αρμόδια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Η Πολιτική Προστασία του Μαλεβιζίου λειτούργησε άμεσα ειδικό τηλεφωνικό κέντρο για αναφορές ζημιών σε κτίρια και οικίες (2813-400650) το οποίο θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι τις 19.00 σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι του Δήμου μπορούν να δηλώνουν ζημιές που έχουν υποστεί οικίες και κτίρια, τόσο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Μαλεβιζίου όσο και μέσω της δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα «Δημότης Μαλεβιζίου».

Στην ιστοσελίδα του Δήμου έχει δημιουργηθεί ειδική φόρμα με τίτλο «On line Δήλωση Ζημιών από Σεισμό» όπου εκεί θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι τα στοιχεία που απαιτούνται.

Στην εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν την ενότητα Πιστοποιητικά και στη συνέχεια Έκτακτα Αιτήματα και On Line Δήλωση Ζημιών από Σεισμό. Ειδικά για την εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αναβάθμιση της εφαρμογής μέσω play store ή app store.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!