Κλείσιμο σχολείων: Δήμος ανάρτησε λάθος απόφαση! (φωτο)

Ένα σημαντικό θέμα, αυτό των λανθασμένων αποφάσεων δήμων που ανεβαίνουν στη Διαύγεια αναδεικνύει με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η πρώην γενική διευθύντρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών Βίκυ Γιαβή. Όπως τονίζει, δημοσιεύοντας και το σχετικό έγγραφο: «Είδα αναρτημένη στο f/b αυτή την απόφαση Δήμου. Για ευνόητους λόγους έχω αφαιρέσει τα στοιχεία της. Με εξέπληξε το μέγεθος της άγνοιας όσων την συνέταξαν και την υπογράφουν . Θα αναφέρω το σημαντικότερο όλων: γίνεται επίκληση κάποιου άρθρου 94 παρ.4 περ. 27, χωρίς να αναφέρεται ο νόμος που περιλαμβάνει το άρθρο αυτό!

Δεν νομίζω ότι πρόκειται για λάθος, γιατί η απόφαση έχει και άλλες σοβαρές ελλείψεις που δεν ενδιαφέρουν τους μη νομικούς. Εξάλλου, είναι γνωστό το φαινόμενο σε αποφάσεις δήμων να μην αναφέρεται ο αριθμός του νόμου, αλλά μόνο του το άρθρο. Αναδεικνύεται λοιπόν το σοβαρό έλλειμμα των δήμων στον τομέα της κατάρτισης του προσωπικού τους. Και το έλλειμμα αυτό το γνωρίζουν όλοι οι ασχολούμενοι με την τοπική αυτοδιοίκηση. Και αναρωτιέμαι, όταν ένας δήμος δεν έχει την ικανότητα να συντάξει μια τόσο απλή απόφαση, πώς θα μπορέσει να ασκήσει άλλες αρμοδιότητες που απαιτούν πιο πολύπλοκες διαδικασίες, πώς θα βρει πόρους χρηματοδότησης, πώς θα μπορέσει να σταθεί στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης?

Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, υπάρχουν οι τρόποι. Χρειάζεται και η πραγματική βούληση, όχι η βιτρίνα… Αυτά πρέπει να αλλάξουν! Ας τα λάβουν υπόψη όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Μπορούμε… . Σίγουρα!», καταλήγει η κ. Γιαβή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΛΑΘΟΣ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΒΙΚΥ ΓΙΑΒΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!