Κλείνει το Άλσος Βεΐκου

Με δελτίο τύπου ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου ενημέρωσε ότι το Άλσος Βεΐκου κλείνει οριστικώς, αφού όλοι όσοι δούλευαν σ΄αυτό, οδηγούνται στο «λογιστήριο».

Τα παραπάνω δημοσιεύει η «Ελεύθερη Άποψη Γαλατσίου», όπου και αναρτήθηκε το Δελτίο Τύπου.

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου αναφέρει ότι ο Δημοτικός Οργανισμός, είχε προβλέψει αυτό το ενδεχόμενο και εξασφάλισε τ’ απαραίτητα χρήματα, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι, για να συνεχίσει η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων στο Άλσος Βεΐκου.

Ωστόσο, βάσει του Μεσοπρόθεσμου, έχουν ανασταλεί έως την 31η-12- 2016, όλες οι προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και δημοσίου δικαίου σε όλους τους φορείς του δημοσίου τoμέα (ένας εκ των οποίων είναι ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Γαλατσίου-ΒασίληςΠαπαδιονυσίου).

Αυτή η είδηση δυστυχώς, ήρθε να επαληθεύσει την φημολογία που αιωρούνταν τον τελευταίο καιρό ότι το Άλσος Βεΐκου κινδυνεύει να κλείσει λόγω της απόλυσης ολόκληρου του προσωπικού του.

Όπως γράφει η elapopsigalatsiou:

«Επακόλουθο ήταν, να φέρει και  μεγάλη αναστάτωση-δυσαρέσκεια σε όλους εμάς τους Γαλατσιώτες, επειδή το Άλσος, δεν είναι μόνο ένας πνεύμονας πρασίνου της πόλης μας, αλλά κι ένας τόπος ψυχαγωγίας και άθλησης ειδικά για τα παιδιά μας!

Πολλά, ήταν και τα σχόλια στα social media, τα οποία προκαλούσαν πολλές αντιπαραθέσεις μεταξύ των Γαλατσιωτών, διότι, εκτός από την άποψη τους, παρέθεταν και διάφορες προτάσεις για το πως από εδώ και πέρα θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το Άλσος μας.Τώρα, η δικιά μας άποψη είναι ότι, το «λουκέτο» στο Άλσος, όχι μόνο είναι αδικαιολόγητο, αλλά οδηγεί στην ανεργία, όλο το προσωπικό που εργαζότανε σ’ αυτό, επιβαρύνοντας μ΄αυτό τον τρόπο, ακόμη περισσότερο την ανεργία που ταλανίζει τον Δήμο μας.

Όσον, αναφορά τα μέτρα που έχει πάρει ο Οργανισμός, με πρώτη ματιά φαίνονται πολύ θετικά, αλλά με μία δεύτερη, μας δημιουργείται η απορία κατά πόσο αποτελεσματικά θα μπορέσουν να είναι, διότι, δεν αναφέρεται πουθενά, από ποιους πόρους θα μπορέσουν ν’ αντληθούν τ’ απαραίτητα χρήματα για την ομαλή και σωστή λειτουργία του Άλσους μας, αλλά και για την εξυπηρέτηση της μηνιαίας μισθοδοσίας των υπαλλήλων που θα εργάζονται σ΄αυτό.

Τέλος, εμείς από την μεριά μας, παραμένουμε πολύ επιφυλακτικοί ως προς τις δεσμεύσεις του Δημοτικού Οργανισμού, μέχρι να δούμε τα «θα» να γίνουν πραγματικότητα, γιατί όπως έχει δείξει η ιστορία, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, τελικά είναι «κούφιες υποσχέσεις»!».

Όπως άλλωστε δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης», το Άλσος είναι ανοιχτό μόνο στα «χαρτιά» καθώς από το σύνολο των 27 εργαζομένων σ’ αυτό, παραμένει στη δουλειά μόνο ένας.

Το πάρκο το οποίο επισκέπτονταν χιλιάδες κάτοικοι της Αττικής είτε για τη δυνατότητα που παρέχει για πολλές αθλητικές δραστηριότητες, είτε απλά για να περάσουν ορισμένες ευχάριστες στιγμές, είναι χωρίς εργαζόμενους, καθώς δεν εξασφαλίστηκε εντολή δικαστηρίου για την παραμονή τους στην εργασία.

Οι 26 εργαζόμενοι με συμβάσεις, που κάλυπταν διάφορες θέσεις, είχαν κερδίσει την παραμονή στην εργασία τους μέσω προσωρινών διαταγών από δικαστήριο. Στο τελευταίο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις τους είχαν λήξει, οι δικαστές αποφάσισαν να αναβάλουν τη δίκη που θα οριστικοποιούσε το αν θα παρέμεναν στην εργασία τους ή όχι, ως το τέλος του Νοέμβρη, χωρίς όμως να τους δίνουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να εργάζονται.

Έτσι, οι 26 συμβασιούχοι θα περιμένουν τη νέα δικάσιμο, χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν να εργάζονται έως τότε.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το κολυμβητήριο να παραμείνει για άγνωστο χρονικό διάστημα κλειστό, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, 5Χ5, το υπαίθριο γυμναστήριο, αλλά και το ίδιο το πάρκο να υπολειτουργούν, αφού ούτε γυμναστές διαθέτει, ούτε φύλακες, ούτε υπαλλήλους καθαριότητας, ούτε άλλες απαραίτητες ειδικότητες.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα πρακτικά της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου

Πηγή: news247.gr

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!