Το κοινό ψήφισμα Αντιπεριφερειαρχών & συμβούλων στο συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ

Κυριότερα σημεία κειμένου – παρέμβασης και ψηφίσματος που κατατέθηκε στο κοινό Συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ από τους Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Σπύρο Τζόκα (μέλος Δ.Σ. ΕΝΠΕ – Δυτικός Τομέας Αθηνών), Γιώργο Γαβρίλη (Πειραιάς), Παναγιώτη Αθανασιάδη (Ψηφιακή Πολιτική) και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Δημήτρη Δημάκο (Δυτικός Τομέας Αθηνών), Ειρήνη Μεταξά (Πειραιάς), Ελισσάβετ Τασούλη (Νότιος Τομέας Αθηνών).

«Το σημαντικό αυτό κοινό Συνέδριο ναρκοθετείται από τις ηγεσίες των δυο συλλογικών οργάνων και από τους νεόκοπους της αυτοδιοίκησης και υποτάσσεται σε μικροκομματικές μεθοδεύσεις που παρακολουθούν και συμπληρώνουν την παρελκυστική πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών που εδώ και ένα χρόνο βγάζει και κρύβει το νομοσχέδιο».

«Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης, είναι ο χώρος που φαίνεται να συμπυκνώνεται το σύνολο των μνημονιακών πολιτικών σε όλα τα πεδία: Εργασιακές σχέσεις, υπονόμευση και αποσάθρωση των κοινωνικών του δομών, γενικευμένη πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, πλειστηριασμούς, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας, λιμάνια, αεροδρόμια, φτώχεια, ανεργία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, περιορισμός των δημοσίων πόρων και πάει λέγοντας και επειδή παρόμοιοι αποπροσανατολισμοί και αυτοματισμοί είναι επικίνδυνοι, επιβάλλεται ψυχραιμία και υψηλό αίσθημα ευθύνης».

«Η υπέρβαση των όρων υπό τους οποίους διεξάγεται αυτή τη στιγμή ο πολιτικός αγώνας προϋποθέτει την εμπλοκή της κοινωνικής βάσης,  την κινητοποίηση των τοπικών, ενδογενών πόρων της και, κυρίως, την ενδυνάμωση και ενότητα των δυο βαθμών.

Στην παραπάνω κατεύθυνση εμείς που υπογράφουμε το κείμενο εμμένουμε στις θέσεις που είχαμε καταθέσει στο πρόσφατο Συνέδριο της ΕΝΠΕ, τον Δεκέμβριο του 2017».

«Η πρόταση μας στοιχειοθετεί μια εκ βάθρων ανασυγκρότηση της αυτοδιοίκησης,  πράγμα που βέβαια σημαίνει την πλήρη ανατροπή του καθεστώτος που εγκαθίδρυσε το σχέδιο «Καλλικράτης». Και σε αυτό επιμένουμε και δεν δεχόμαστε τροποποιήσεις που δεν αλλάζουν την γενική κατεύθυνση. Δεν παλεύουμε για τον εξωραϊσμό της βάρβαρης αυτής πολιτικής, αλλά για την πλήρη ανατροπή της.

Ο αγώνας είναι διμέτωπος, στα κινήματα, στη συγκρότηση μετώπων αντίστασης, αλλά  και στην  επεξεργασία εναλλακτικών προτάσεων για το μέλλον της χώρας και της Αυτοδιοίκησης. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η δομική μας αντίθεση με την πλειοψηφία των ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ και το σχέδιο ψηφίσματος που καταθέτουν, το οποίο και καταψηφίζουμε».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΨΗΦΙΣΜΑ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!