κινητοποίηση-φορέων-στη-ν-ιωνία-την-τε-532910
ΔΗΜΟΙ | 08.02.2023 | 02:00

Κινητοποίηση φορέων στη Ν. Ιωνία την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου για το θάνατο γυναίκας από φωτιά στο σπίτι της

Διαμαρτυρία στη Νέα Ιωνία Αττικής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 6μμ από φορείς και σωματεία της περιοχής, μετά το θάνατο ηλικιωμένης από πυρκαγιά, την Κυριακή 5/2. Ο τόπος συγκέντρωσης είναι έξω από το σπίτι του θύματος (οδός Ανατολής 18) και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση μέχρι το Δημαρχείο της πόλης. Οι φορείς που καλούν στην κινητοποίηση, θέτουν το ζήτημα της ακρίβειας στην ενέργεια, που οδηγεί πολίτες στην επιλογή να ζεσταθούν με διάφορους τρόπους με αποτέλεσμα να σημειώνονται τραγωδίες, όπως και στην περίπτωση της Νέας Ιωνίας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ “Γ. Σεφέρης”, που καλεί στην κινητοποίηση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Είναι εξοργιστικό να υπάρχουν συνάνθρωποι μας, που εξαιτίας της ενεργειακής φτώχειας αναγκάζονται, για να προφυλαχτούν από την βαρυχειμωνιά να θερμαίνονται με επικίνδυνα «μέσα», βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Είναι εγκληματική η πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και όλων των προηγούμενων, η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης, του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πανάκριβου ρεύματος και καυσίμων, που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και στην απόγνωση τους εργαζόμενους και όλο το λαό».

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας (μέλος της Ο.Γ.Ε.), που επίσης καλείσ την κινητοποίηση αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Με θλίψη και οργή σας ανακοινώνουμε ότι μετράμε άλλο ένα θύμα στο «βωμό» της ενεργειακής φτώχειας. Την Κυριακή 5/2, έχασε τη ζωή της μια συμπολίτισσα μας, όταν το σπίτι της τυλίχτηκε στις φλόγες, στην προσπάθειά της να ζεσταθεί αυτές τις κρύες μέρες που διανύουμε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα όπου και κατέληξε.

Είναι απαράδεχτο εν έτη 2023 να ριψοκινδυνεύουν ή και να χάνουν τη ζωή τους συνάνθρωποί μας από το κρύο, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Δε θα ανεχτούμε να υπάρξουν άλλα θύματα! Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας για όλα τα σχολεία, να προστατεύονται τα παιδιά μας από το κρύο! Με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, να υπάρχει επαρκές πετρέλαιο σε κάθε σχολική τάξη. Να μη μείνει κανένα σπίτι δίχως θέρμανση! Να μη χαθεί καμία άλλη ανθρώπινη ζωή».