Κινητοποιήσεις κατοίκων για την κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι κάτοικοι και οι φορείς της δυτικής Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της Ευκαρπίας.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση του συντονιστικού του Δικτύου 50 Συλλόγων και Φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης ενάντια στην Κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Ακολούθησε αυτοκινητοπομπή ως το έργο κατασκευής του ΣΜΑ και παράσταση διαμαρτυρίας.
Σήμερα, από το πρωί, κάτοικοι βρέθηκαν κοντά στον χώρο των εργασιών, ενώ για τις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Παύλου Μελά και πορεία στην οδό Λαγκαδά.

Tο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά ζητά, με ομόφωνη απόφασή του, να μην συνεχιστεί το έργο, ενώ σχεδιάζεται ακόμη και η αποχώρηση από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας σε περίπτωση που δεν φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή.

Θέση στο θέμα πήρε και η ΠΟΕ – ΟΤΑ, που με ανακοίνωσή της «στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ευκαρπίας και γενικότερα της υποθαθμισμένης περιβαλλοντικά δυτικής Θεσσαλονίκης», ενώ τονίζει πως «με την κατασκευή και λειτουργία μικρών τοπικών ΣΜΑ σε μικρές ομάδες δήμων του νομού θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η μείωση του κόστους μεταφοράς».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση