Κινεζικό ενδιαφέρον για τα προϊόντα του Τυρνάβου

Μεγάλο φαίνεται ότι είναι το ενδιαφέρον των κινέζων για τα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας και ιδιαίτερα του Τυρνάβου. Αυτό προκύπτει από την χθεσινή συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Νίκος Μαλάκος με τον Κινέζο πρέσβη DuQiwen, παρουσία και του εμπορικού ακόλουθου της Κίνας.

Οι Κινέζοι είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τα εξαγώγιμα προϊόντα της περιοχής στο πλαίσιο της 1ης έκθεσης τοπικών προϊόντων που λειτούργησε χθες στον Τύρναβο και διοργανώθηκε από τον Δήμο, Εμπορικό Σύλλογο, επιχειρηματίες και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό.

Όπως επεσήμανε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο δήμαρχος Τυρνάβου Νίκος Μαλάκος οι κινέζοι έδειξαν ενδιαφέρον για το κρασί, το τσίπουρο, τα τυριά και τα φρούτα Τυρνάβου. Ήδη ένα από τα κρασιά του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, το ρόδινο, εξάγεται στην Κίνα και φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν κι άλλα προϊόντα της περιοχής.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται στον Τύρναβο, Κινέζοι επιχειρηματίες για να συζητήσουν και να προχωρήσουν σε συνεργασίες με τους αντίστοιχους του Τυρνάβου, τόνισε ο κ. Μαλάκος που χαρακτήρισε αυτές τις συνεργασίες ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ενίσχυση της τοπικής και ελληνικής οικονομίας.

ΠΗΓΗ: Δίκτυο ΕΡΑ Θεσσαλίας

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΚΙΝΕΖΟΙ, ΜΑΛΑΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]