Κιλκίς: Πουλά ρεύμα στη ΔΕΗ μέσω φωτοβολταϊκών

Συμβόλαιο με τη ΔΕΗ υπέγραψε ο Δήμος Κιλκίς προκειμένου να πουλήσει την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγει μέσω των φωτοβολταϊκών, ισχύος 10KW, που τοποθέτησε στην οροφή του δημαρχείου. Ως τιμή αποζημίωσης ορίστηκε τα 0,47 ευρώ/κιλοβατώρα. Το έργο υλοποιήθηκε από την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων του Δήμου με δημοτικά έσοδα, ενώ αναμένεται η σύνδεση του με τη ΔΕΗ προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή της παραγωγής.

Επιπλέον, από το Δήμο Κιλκίς, σήμερα εκτελείται παρόμοιο έργο (εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 10KW) στη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης και ειδικότερα στη στέγη του Γυμνασίου του Νέου Γυναικοκάστρου, με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ Σχολείων.

«Μέσα από την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η δημοτική αρχή Κιλκίς θα μπορεί όχι μόνο να εξασφαλίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη, αλλά και να συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος», σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!