Categories: ΔήμοιΟΤΑ

Κιλκίς: Ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων

Δυο ακόμη ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του κ. Παύλου Τονικίδη, σημειώθηκαν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς η οποία ξεκίνησε στις 7 νωρίς το βράδυ.

Ουσιαστικά μετά και τις χθεσινές εξελίξεις η παράταξη Τονικίδη έχει διαλυθεί, με τις εξελίξεις να λαμβάνουν εκρηκτικό χαρακτήρα μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΔΕΥΑΚ από τον Βασίλη Καραμπίδη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Βαφειάδης και Νικόλαος Γιαρήμαγας κατέθεσαν χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς τις ανεξαρτητοποιήσεις τους από την παράταξη Τονικίδη για λόγους ηθικής και αρχών, όπως αναφέρουν.

Τις δυο παραιτήσεις ανέγνωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παύλος Θωμαΐδης, ενώ σχετική τοποθέτηση έκανε και ο κ. Βαφειάδης.
Στις 8 Ιουλίου ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός των ΕΙΔΗΣΩΝ αποκάλυψε την πρόθεση του δημάρχου να προτείνει για πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ τον κ. Καραμπίδη, με τον τελευταίο να το αποδέχεται, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τονικίδη.

«Είναι ένα ακόμα κεφάλαιο στην εν εξελίξει «επιχείρηση γοητείας» από πλευράς του κ. Δημάρχου προς επιλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας. Και ο κ. Καραμπίδης λόγω της μακράς εμπειρίας του στα αυτοδιοικητικά αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για το δύσκολο έργο του προέδρου της ΔΕΥΑ Κιλκίς», σημειώναμε στο δημοσίευμά μας.

Χθες λοιπόν αποχώρησαν από την παράταξη Τονικίδη οι κ. Βαφειάδης και Γιαρήμαγας, με τις αποχωρήσεις συνολικά να έχουν φθάσει στις έξι, πριν καν κλείσει ένας χρόνος θητείας, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού.

Οι δυο αποχωρήσαντες σύμβουλοι προέρχονται από τον κεντροδεξιό πολιτικό χώρο και κάνουν λόγο για μη τήρηση των αρχών λειτουργίας που προεκλογικά είχαν συμφωνηθεί. Θυμίζουμε πως αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές ο κ. Τονικίδης είχε προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσε υποψηφιότητα για υποψήφιος βουλευτής, κάτι που δεν έγινε δεκτό από το κόμμα της Αριστεράς.

Η κίνησή του εκείνη είχε προκαλέσει τριβές στην παράταξή του, από την οποία αποχώρησαν διαδοχικά εξαιτίας της κίνησης αυτής του κ. Τονικίδη οι κ. Λάζαρος Παζαρτζικλής και Γιώργος Μιχαηλίδης (είχε αντικαταστήσει στο δημ. Συμβούλιο τον παραιτηθέντα Γ. Βουδούρη)

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας έχουν ανεξαρτητοποιηθεί επίσης ο κ. Κώστας Παπακώστας και ο κ. Νίκος Στανημερόπουλος.

Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του ο κ. Βαφειάδης κάνει λόγο για προσωπικές στρατηγικές και για ουσιαστική αυτοφίμωση της παράταξης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Πηγή: eidisis.gr

Comments are closed.


Recent Posts

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε αντισυγκέντρωση στον Ισθμό όπως έκανε επί Αγανακτισμένων

Να τορπιλίσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Διώρυγα της Κορίνθου που έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 κατηγορεί η ΝΔ τον…

6 λεπτά ago

Βρετανία: 30% αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 σε μία εβδομάδα

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ολόκληρη τη Βρετανία αυξήθηκε κατά περισσότερο από 30% την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με…

11 λεπτά ago

Χ. Χαφαντάρη: «Οι αμοιβές των μεγαλοστελεχών της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ είναι προκλητικές»

Η κ. Χαρά Χαφαντάρη παρευρέθηκε στην ενημέρωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., για…

13 λεπτά ago

Νίκος Ανδρουλάκης σε κατοίκους Εύβοια: Πληρώσατε ακριβά το επιτελικό χάος του κ. Μητσοτάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του…

15 λεπτά ago

Κρούσματα σήμερα: 15.869 νέες μολύνσεις, 14 θάνατοι και 95 διασωληνωμένοι

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), με βάση τα…

16 λεπτά ago

Κ. Καραμανλής: Ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής θα φτάσει μέχρι τα Μέγαρα

Στόχος είναι η δημοπράτηση του έργου του προαστιακού Δυτικής Αττικής, εντός του καλοκαιριού, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας…

24 λεπτά ago