Κιλκίς: Ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων

Δυο ακόμη ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του κ. Παύλου Τονικίδη, σημειώθηκαν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς η οποία ξεκίνησε στις 7 νωρίς το βράδυ.

Ουσιαστικά μετά και τις χθεσινές εξελίξεις η παράταξη Τονικίδη έχει διαλυθεί, με τις εξελίξεις να λαμβάνουν εκρηκτικό χαρακτήρα μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΔΕΥΑΚ από τον Βασίλη Καραμπίδη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Βαφειάδης και Νικόλαος Γιαρήμαγας κατέθεσαν χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς τις ανεξαρτητοποιήσεις τους από την παράταξη Τονικίδη για λόγους ηθικής και αρχών, όπως αναφέρουν.

Τις δυο παραιτήσεις ανέγνωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παύλος Θωμαΐδης, ενώ σχετική τοποθέτηση έκανε και ο κ. Βαφειάδης.
Στις 8 Ιουλίου ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός των ΕΙΔΗΣΩΝ αποκάλυψε την πρόθεση του δημάρχου να προτείνει για πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ τον κ. Καραμπίδη, με τον τελευταίο να το αποδέχεται, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τονικίδη.

«Είναι ένα ακόμα κεφάλαιο στην εν εξελίξει «επιχείρηση γοητείας» από πλευράς του κ. Δημάρχου προς επιλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας. Και ο κ. Καραμπίδης λόγω της μακράς εμπειρίας του στα αυτοδιοικητικά αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για το δύσκολο έργο του προέδρου της ΔΕΥΑ Κιλκίς», σημειώναμε στο δημοσίευμά μας.

Χθες λοιπόν αποχώρησαν από την παράταξη Τονικίδη οι κ. Βαφειάδης και Γιαρήμαγας, με τις αποχωρήσεις συνολικά να έχουν φθάσει στις έξι, πριν καν κλείσει ένας χρόνος θητείας, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού.

Οι δυο αποχωρήσαντες σύμβουλοι προέρχονται από τον κεντροδεξιό πολιτικό χώρο και κάνουν λόγο για μη τήρηση των αρχών λειτουργίας που προεκλογικά είχαν συμφωνηθεί. Θυμίζουμε πως αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές ο κ. Τονικίδης είχε προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσε υποψηφιότητα για υποψήφιος βουλευτής, κάτι που δεν έγινε δεκτό από το κόμμα της Αριστεράς.

Η κίνησή του εκείνη είχε προκαλέσει τριβές στην παράταξή του, από την οποία αποχώρησαν διαδοχικά εξαιτίας της κίνησης αυτής του κ. Τονικίδη οι κ. Λάζαρος Παζαρτζικλής και Γιώργος Μιχαηλίδης (είχε αντικαταστήσει στο δημ. Συμβούλιο τον παραιτηθέντα Γ. Βουδούρη)

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας έχουν ανεξαρτητοποιηθεί επίσης ο κ. Κώστας Παπακώστας και ο κ. Νίκος Στανημερόπουλος.

Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του ο κ. Βαφειάδης κάνει λόγο για προσωπικές στρατηγικές και για ουσιαστική αυτοφίμωση της παράταξης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Πηγή: eidisis.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΙΛΚΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!