Κηφισιά: Ημερίδα για το πρόγραμμα «Πληρώνω όσο Πετάω»

Ενημερωτική ημερίδα για τα αποτελέσματα του έργου (Pay As Υou Throw) – ΠΟΠ – (Πληρώνω όσο Πετάω για τα Απορρίμματά μου) πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στις 10:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δημάρχου Β. Γκατσόπουλου» του Δήμου Κηφισιάς.

Στο Δήμο Κηφισιάς έχει ξεκινήσει σε πιλοτική φάση, η εφαρμογή του έργου “Pay as you throw – Πληρώνω όσο πετάω” (PAYT) , από το καλοκαίρι του 2014, όπου και παραχωρήθηκε εκ μέρους του Δήμου σημείο για την τοποθέτηση του συστήματος, το οποίο καταγράφει και παρέχει ασφαλή δεδομένα σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα των αποβλήτων στους κάδους.

Συγκεκριμένα, το πιλοτικό σύστημα καταγράφει ψηφιακά δεδομένα σχετικά με το βάρος των απορριφθέντων αποβλήτων (σύμμεικτων ή ανακυκλώσιμων), τα οποία αποστέλλονται σε κεντρικό διακομιστή και αξιολογούνται αναλόγως.

Η πιλοτική εφαρμογή του έργου «Πληρώνω όσο Πετάω» που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση.

Οι συμμετέχοντες φορείς είναι οι: ΑΡΒΙΣ Περιβαλλοντικές Επιχειρήσεις Ελλάδος Α.Ε., Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων (Helesi), Εργαστήριο Οργάνωσης Παραγωγής, Tομέας Βιομηχανικής Διοίκησης, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πληροφορική Μηχανική Α.Ε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΠΕΤΑΩ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!