Κέρκυρα -ΝΟΔΕ ΝΔ: Να παραιτηθούν δήμαρχος, αντιδήμαρχος μετά τις ποινές φυλάκισης

  • Απο stergios
  • 26 Μαΐου 2018 - 13:05
  • Comments Off

Σε παραίτηση καλεί ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Κέρκυρας Γιάννης Κοντός τον Δήμαρχο Κέρκυρας και τον Αντιδήμαρχο μετά την χτεσινή απόφαση, με την οποία οι δύο αιρετοί καταδικάστηκαν με οκτώ έτη φυλάκισης με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της παράβασης περιβαλλοντολογικών διατάξεων, μετά τη μήνυση που τους ασκήθηκε την περασμένη Κυριακή, από τον πολιτιστικό εξωραϊστικό σύλλογο Τεμπλονίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με πολύ αγωνία και ανησυχία παρακολουθούμε το αδιέξοδο στο οποίο έχει φέρει την Κέρκυρα η Δημοτική Αρχή που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Το αδιέξοδο αυτό επέτεινε η χθεσινή ποινική καταδίκη του Δημάρχου Κέρκυρας και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Προέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας.

Σειρά λαθών, εσφαλμένων επιλογών, «εγκληματικών» για το μέλλον της Κέρκυρας αποφάσεων, έχουν οδηγήσει την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά σε μια
ασφυκτική κατάσταση, χωρίς προηγούμενο. Η Κέρκυρα, ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, διασύρεται καθημερινά διεθνώς. Δεν της αξίζει η εικόνα που σήμερα έχει και σαφώς υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες γι’ αυτό.

Οι υπεύθυνοι της κατάστασης αυτής απέδειξαν για 4 χρόνια τώρα ότι δεν είχαν την απαιτούμενη ικανότητα να λύσουν το πρόβλημα, το οποίο κινδυνεύει να «καταπιεί» και να καταστρέψει τον τόπο μας. Αποκορύφωμα και τρανή απόδειξη αυτού, είναι η χθεσινή απόφαση της Δικαιοσύνης.

Πρέπει λοιπόν οι υπαίτιοι της κατάστασης αυτής να λάβουν άμεσα γενναίες αποφάσεις και αφού δεν μπόρεσαν να λύσουν το πρόβλημα, να αποσυρθούν και να αφήσουν άλλους να το λύσουν. Η Κέρκυρα, οι Παξοί και Διαπόντια δεν έχουν άλλο χρόνο για χάσιμο».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΤΕΜΠΛΟΝΙ, ΝΟΔΕ ΝΔ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!