Κέρκυρα: Νέα συγκέντρωση κατοίκων Λευκίμμης σε δημοτικό & περιφερειακό συμβούλιο (φωτο)

Στο Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο επιχείρησαν δεκάδες κάτοικοι της Λευκίμμης να παρέμβουν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την προφυλάκιση συντοπίτη τους που, μαζί με άλλα τρία άτομα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τον εμπρησμό και τις καταστροφές στο ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν και αρχικά εμποδίστηκαν να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων από αστυνομικές δυνάμεις, μετά από συζήτηση στο όργανο αποφασίστηκε να επιτραπεί σε μία αντιπροσωπεία τους να καταθέσει ό,τι επιθυμεί αν και η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και δεν το προβλέπει ο κανονισμός. Την πρόταση κατέθεσε ο Τάσος Σαλβάνος και την αποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, ωστόσο, ο τελευταίος αποχώρησε από την αίθουσα δηλώνοντας πως το Περιφερειακό μπορεί να τους δεχθεί, ο ίδιος όμως θα παραμείνει σταθερός στη θέση του να αρνείται το διάλογο σε μία συγκεκριμένη ομάδα που έχει προχωρήσει περισσότερες από 20 φορές τους τελευταίους μήνες σε προπηλακισμούς και καταστροφές δημόσιας περιουσίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το αν  θα γίνουν δεκτοί, οι κάτοικοι της Λευμίμμης αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το χώρο και να μην αποδεχθούν οποιαδήποτε πρόσκληση σε αντιπροσωπεία τους.

 

Ας σημειωθεί ότι οι αντιρρήσεις να εισέλθουν στο χώρο από την περιφερειακή αρχή, έχουν να κάνουν με τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας όταν αντιπροσωπεία τους και τότε, εισήλθε στην Περιφερειακή Διοίκηση Κέρκυρας μαζί με δεκάδες Λευκιμμιώτες, ωστόσο, στην αποχώρησή τους προχώρησαν σε σωρεία καταστροφών και σε προπηλακισμούς στον τέταρτο όροφο του κτιρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόεδρος του σώματος δέχθηκε να εισέλθει αντιπροσωπεία τους για να μιλήσει, αλλά χωρίς πλακάτ και πανώ, κάτι που δεν δέχθηκαν οι εκπρόσωποι των κατοίκων της Λευκίμμης και παρέμειναν έξω από το χώρο της Ιονίου Βουλής που διεξάγετο η συνεδρίαση.

Παρατάξεις της αντιπολίτευσης δήλωσαν αντίθετες με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός και εκτός του κτιρίου και κάλεσαν τη δημοτική αρχή να ζητήσει να αποχωρήσουν.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ, ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!