Κέρκυρα -ΧΥΤΑ: Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ -Κομματικές οργανώσεις κατά δημάρχου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για τα σκουπίδια,  αδειάζει το δήμαρχο Κέρκυρας κ. Νικολούζο, και παίρνει διαφορετική θέση σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί.

Στην ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη η διάσταση απόψεων Δημοτικής ηγεσίας – ΣΥΡΙΖΑ με τον κομματικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος, να καταφέρεται κατά του δημάρχου που είχε στηρίξει για την εκλογή του στο νησί!

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση – απόφαση των Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας σχετικά με το ΧΥΤΑ Νότου, με την οποία δηλώνουν την αντίθεσή τους με τη λειτουργία του, αναφέρουν τα εξής:

Σε κοινή Συνέλευση των Οργανώσεων Σύριζα Νότιας Κέρκυρας, Λευκιμμαίων, Κορισσίων και Μελιτειέων, συζητήθηκαν οι εξελίξεις για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα και το ενδεχόμενο λειτουργίας του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Ν. Κέρκυρας, και αποφασίστηκε ότι:

Α) Στηρίζουμε την προ διμήνου ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τη διαχείριση απορριμμάτων και τη μη χρήση του ΧΥΤΑ/ ΧΥΤΥ Ν. Κέρκυρας.

Β) Η επικείμενη σύσκεψη της 17/1/2018 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας – όπως δηλώθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του Δημάρχου Κ. Νικολούζου στην ΕΡΑ Κέρκυρας (12/1/18) – θεωρείται στημένη και προσχηματική. Αποτελεί ομολογία της αποτυχίας της διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα από τη Δημοτική Αρχή και αποσκοπεί στη μετάθεση ευθυνών προς την Κυβέρνηση και το Κόμμα μας για το άνοιγμα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Ν. Κέρκυρας ακόμα και με βία.

Καλούμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που θα παραβρεθούν στη συνάντηση να στηρίξουν ανυποχώρητα τη θέση της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Γ) Καλούμε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να μην ενδώσει στις πιέσεις που ασκούνται απο το ΣΥΔΙΣΑ και το Δήμο Κέρκυρας για την αδειοδότηση λειτουργίας του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Ν. Κέρκυρας και να μη κλείσει τα μάτια στις παραλείψεις και παρανομίες που έχουν διαπραχθεί.

Δ) Ως πολιτικές οργανώσεις θα συμμετέχουμε σε πολιτικές διαβουλεύσεις και κινητοποιήσεις, όπως έχουν εκφραστεί από όλα τα συλλογικά και πολιτικά όργανα και τις λαϊκές συνελεύσεις στη Νότια Κέρκυρα ενάντια στη λειτουργία του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Ν. Κέρκυρας.

Καθιστούμε υπεύθυνους για όποιες δυσάρεστες εξελίξεις και κοινωνικές αναταραχές που θα προκύψουν κατά την προσπάθεια ανοίγματος και λειτουργίας του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Ν. Κέρκυρας, το Δήμαρχο Κέρκυρας και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κέρκυρας : Λευκίμμης, Κορισσίων, Μελιτειέων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΥΤΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]