Στη σύσκεψη για τους υδρογονάνθρακες ο δήμαρχος Ζακύνθου

Στην σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κέρκυρα, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου  Στέλιος Μποζίκης.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο οποίος ενημέρωσε πως από τον Μάιο θα αρχίσει η διεθνοποίηση των δεδομένων,  για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις εταιρίες, με στόχο το πρώτο εξάμηνο του 2014 να προσδιοριστούν τα οικόπεδα για την εξόρυξη, ενώ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης του Ιονίου και των φορέων ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και ότι η εκμετάλλευση τους θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τον προβληματισμό, σχετικά με το αν το ποσοστό των κερδών που θα παράγονται και θα εισπράττονται από τη χώρα, θα αξίζει τον κόπο ώστε να τεθεί σε διακινδύνευση ολόκληρη η περιοχή του Ιονίου. Επίσης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του για τους κινδύνους ρύπανσης που απορρέουν από την εξόρυξη τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ


Αφήστε μια απάντηση