Κέρκυρα: Κοινή προσφυγή για τον Ερημίτη - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
2
Δεκέμβριος
Back

Κέρκυρα: Κοινή προσφυγή για τον Ερημίτη

Κοινή προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν η Κίνηση «κατά του ξεπουλήματος  και της καταστροφής του Ερημίτη»,  η παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου ΑΝΑΣΑ και η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου «Εμπρός με εσένα για την Κέρκυρα» και ζητούν την ακύρωση της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία  εγκρίθηκε  η σύμβαση παραχώρησης  του Ερημίτη στην εταιρεία Capital.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της προσφυγής «η παραχώρηση του Ερημίτη από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρία «N.C.H.CAPITAL Ιnc», είναι παράνομη, αντισυνταγματική, αντικείμενη στο Διεθνές Δίκαιο επιβλαβής για την Εθνική Οικονομία και επικίνδυνη για την Εθνική Ασφάλεια. Ούτε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ήξερε, ότι στην εν λόγω περιοχή, θα καταργούνταν η επιτηρούμενη ζώνη του Ναυτικού Οχυρού. Η υπόθεση, προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη των κατοίκων της Κέρκυρας. Σε καμιά περίπτωση, δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση του “Ερημίτη” και θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για την ανατροπή των σχεδίων – της υποτελούς στα ξένα συμφέροντα τρικομματικής κυβέρνησης».

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!