Κελάφας: Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου κλείνει και η δημοτική αρχή απλώς παρακολουθεί

Παθητική στάση καταλογίζει στην δημοτική αρχή του Περιστερίου και το δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Κελάφας  στο θέμα της λήξης των συμβάσεων προσωπικού του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, υποστηρίζοντας ότι η δομή πρωτοβάθμιας Υγείας οδηγείται σε αργό θάνατο, τον . «Η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να αφήσει επιτέλους την παθητική στάση και να απαιτήσει δυναμικά την εξασφάλιση της λειτουργίας του Κέντρου και την συμπλήρωση των κενών που υπάρχουν σε προσωπικό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κελάφας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του  κ. Κελάφα έχει ως εξής:

«Είναι απαίτηση της κοινωνίας του Περιστερίου να συνεχίσει να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας. Να σταματήσει η διοίκηση Παχατουρίδη να «παρακολουθεί το θέμα…» και να ασχοληθεί ενεργά για να αποτρέψει το κλείσιμο του. Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε όλοι τον αργό θάνατο του Κέντρου Υγείας της Πόλης.   Η 7η Απριλίου, ημέρα που λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού του, είναι σε λίγες ημέρες και ο δήμαρχος κ Ανδρέας Παχατουρίδης απλώς «παρακολουθεί το θέμα…»

Ήδη έχει μείνει μόνο ένας παθολόγος και έχει διακοπεί το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και των ενηλίκων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι κάτοικοι της πόλης δεν μπορούν να βρουν λύση ούτε στο Αττικό νοσοκομείο που λειτουργεί με το 130% των δυνατοτήτων του. Το Κέντρο Υγείας είναι πλέον η μοναδική δομή που παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κάλυψης ιατρικών αναγκών βαρέως πασχόντων και ολιγόωρης νοσηλείας ασθενών που έχουν ανάγκη ιατρικής παρακολούθησης.

Επιβάλλεται όχι μόνο η συνέχιση της λειτουργίας του αλλά και η αναβάθμιση των δυνατοτήτων του με την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του.

Στη σημερινή οικονομική κρίση που βιώνει ο λαός της Πόλης μας είναι επιτακτική ανάγκη να βρίσκουν όσοι ανήμποροι και όχι μόνο συμπολίτες μας, τις υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν και χρειάζονται.

Η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να αφήσει επιτέλους την παθητική στάση και να απαιτήσει δυναμικά την εξασφάλιση της λειτουργίας του Κέντρου και την συμπλήρωση των κενών που υπάρχουν σε προσωπικό.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας στο θέμα αυτό που θα έπρεπε να είναι και η μόνη φροντίδα  της Διοίκησης του Δήμου έως ότου έχει αίσια έκβαση. Επιτέλους θα πρέπει να αντιληφθεί ότι λύση είναι οι δημόσιες δομές υγείας και όχι τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία που διαρκώς εξαγγέλλονται αλλά δυστυχώς για τους κατοίκους του Περιστερίου παραμένουν κλειστά».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΛΑΦΑΣ


Αφήστε μια απάντηση