ΡΟΗ
προηγ επομ

Κεφαλονιά: «Έσβησαν» το πρόστιμο στους εργαζόμενους καθαριότητας μετά το δημοσίευμα

Πίσω πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς το πρόστιμο στους τρεις εργαζόμενους στην καθαριότητα, μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θορυβημένοι οι επικεφαλής της Αστυνομίας στο νησί επικοινώνησαν με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» (ΕΔΑΚΙ) και τόνισαν ότι «η υπόθεση διευθετείται».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος  είχε δηλώσει ότι «οι τρεις εργαζόμενοι στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ επειδή εκτελούσαν τα καθήκοντα τους χωρίς να έχουν παραλάβει από το γραφείο το σχετικό έντυπο (υπήρχε έτοιμο απλώς δεν το παρέλαβαν με την έναρξη της εργασίας τους), δεν θα το επιβαρυνθούν εκείνοι αλλά η ΕΔΑΚΙ».

Να σημειωθεί ότι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε όχι γιατί οι εργαζόμενοι δεν είχαν την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης καθώς ο έλεγχος έγινε στις 11 πμ της 23ης Μαρτίου, πρώτης ημέρας στον κόμβο του Αργοστολίου, ενώ το απορριμματοφόρο επέστρεφε από το Φισκάρδο, αλλά γιατί επέβαιναν σε αυτό τρεις αντί για δύο επιβάτες! Πρόκειται για αίτημα που έχουν κάνει πολλοί δήμοι μέσω της ΚΕΔΕ, καθώς είναι αδύνατο και ιδιαίτερα επικίνδυνο, ένας εργαζόμενος να κρέμεται, κυριολεκτικά, στον αέρα για δεκάδες χιλιόμετρα (πχ. το Αργοστόλι -Φισκάρδο είναι 40 χιλ), ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμη απαντήσει. Όσο για το έγγραφο μετακίνησης, καθώς δεν είχε ακόμη παραδοθεί στους εργαζόμενους, οι οποίοι αναχώρησαν για το δρομολόγιο στις 5 το πρωί αμέσως μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπρόσωποι της ΕΔΑΚΙ το προσκόμισαν αμέσως στους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαβριελάτος ευχαρίστησε εκ μέρους του ΕΔΑΚΙ αλλά και του δήμου Αργοστολίου τους εργαζόμενους, ενώ στηλίτευσε την συμπεριφορά των αστυνομικών: «Έχει σημασία το ότι οι εργαζόμενοι ήταν τρεις και όχι δύο όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις. Και ο πιο αδαής γνωρίζει πως το πλήρωμα των απορριμματοφόρων αποτελείται από τρεις εργαζόμενους. «Λογικά» και σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο ο οποίος επιβλήθηκε κατά γράμμα σήμερα, σε ένα απορριμματοφόρο το οποίο πηγαίνει από το Αργοστόλι στο Φισκάρδο και επιστρέφει, θα πρέπει οι δύο εργαζόμενοι να βρίσκονται στην καμπίνα του και ο τρίτος σε όλη τη διαδρομή να κρέμεται από πίσω. Θα ήθελα τέλος να στηλιτεύσω την συμπεριφορά των συγκεκριμένων οργάνων της τάξης οι οποίοι επέβαλαν το συγκεκριμένο πρόστιμο ρωτώντας τους αλήθεια, αν δύο αστυνομικοί συλλάβουν έναν κακοποιό εν μέσω πανδημίας θα τον βάλουν στο περιπολικό ή θα τον σέρνουν από πίσω του; Κάτι αντίστοιχο αναρωτιέμαι και για ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο οποίο επιβαίνουν τρεις εργαζόμενοι. Και μάλιστα όταν τα συγκεκριμένα πρόστιμα επιβλήθηκαν στους τρεις εργαζόμενους αφού προσκομίστηκαν στην Αστυνομία τα σχετικά έντυπα για του λόγου το αληθές από άλλον υπάλληλο της ΕΔΑΚΙ. Δεν πειράζει. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά. Η ΕΔΑΚΙ θα πληρώσει τα πρόστιμα και είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για τους εργαζομένους της», κατέληξε ο κ. Γαβριελάτος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, AFTODIOIKISI.GR, ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΣΒΗΣΙΜΟ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!