ΚΕΔΚΕ: Casus belli η χωροθέτηση χωρίς τα κριτήρια της Κυλλήνης

Αιτία πολέμου θα αποτελέσει για τους δημάρχους τυχόν απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει την χωροθέτηση των νέων δήμων χωρίς να έχει ως βάση τα κριτήρια του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Κυλλήνη.  Αυτό τόνισαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, οι επικεφαλείς των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων και οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των νομών.

Παράλληλα οι δήμαρχοι ζήτησαν από την κυβέρνηση το προσχέδιο νόμου να δοθεί έγκαιρα για διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση και πριν την κατάθεσή του στη Βουλή, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος να συζητηθεί πριν το συνέδριο της Αυτοδιοίκησης σε όλες τις Τοπικές Ενώσεις των δήμων της χώρας. Ενώ αποφάσισαν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου να προχωρήσουν στη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, με μόνο θέμα το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης,προειδοποίησε τους βουλευτές ότι «θα μας βρουν απέναντι τους οι εάν άλλος «Καλλικράτης» μπει στη Βουλή και άλλος βγει όπως έγινε με τον Καποδίστρια»,

Την αποχώρηση της ΚΕΔΚΕ από το διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση και τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της Ένωσης πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Πάντως, όλοι μίλησαν για την αναγκαιότητα του «Καλλικράτη», αρκεί, όπως είπαν, να μην αλλοιωθεί και νοθευθεί η ευκαιρία. 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!