ΚΕΔΕ: Ζητά τουλάχιστον εξάμηνη παράταση για συμβασιούχους -«παρατασιούχους»

Tη δέσμευση της ΚΕΔΕ ότι θα ζητήσει τουλάχιστον εξάμηνη παράταση για τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους» εξασφάλισε η Επιτροπή των Συμβασιούχων του νομού Αττικής που συναντήθηκε σήμερα με τον διευθυντή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Βαγγέλη Πάνου.

Όπως τόνισαν οι ίδιοι μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο κ. Πάνου επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη ο οποίος βρίσκεται στη Βραζιλία και πήρε το «πράσινο» φως για να τους μεταφέρει τη συγκεκριμένη δέσμευση. Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει ήδη ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών τετράμηνη  παράταση για τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους».

Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι ζητούν να μην αποχωρήσουν από την εργασία τους, μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ/2018, τονίζοντας πως η αποχώρηση τους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους δήμους ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Παράλληλα ο κ. Πάνου δεσμεύθηκε στην Επιτροπή των Συμβασιούχων του νομού Αττικής ότι την ερχόμενη Τρίτη 27 Μαρτίου ημέρα των κινητοποιήσεων – απεργίας των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, η ΚΕΔΕ θα προτείνει το κλείσιμο των δήμων τουλάχιστον για μερικές ώρες.

Καθώς επίσης ότι θα δοθεί στους εργαζομένους νομική υποστήριξη στα αιτήματα τους καθώς και ότι θα υπάρξει από κοινού πρωτοβουλία για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΕΔΕ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ-"ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΙ"


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!