ΚΕΔΕ: Ζητά κινητικότητα μόνο μεταξύ δήμων & με σύμφωνη γνώμη των δημάρχων

Στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συζητήθηκε το ζήτημα της κινητικότητας του προσωπικού στο Δημόσιο τομέα, με δεδομένο ότι ξεκίνησε ο νέος κύκλος κινητικότητας. Κοινή διαπίστωση όλων είναι πως ο θεσμός αυτός δεν βοήθησε καθόλου τον Πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, αφού οδήγησε σε αφαίμαξη προσωπικού από τους Δήμους, ιδίως σε μικρούς Δήμου , που αντιμετωπίζουν ήδη σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε υποβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Η Αυτοδιοίκηση αντιλαμβάνεται τις κοινωνικές ανάγκες που εξυπηρετεί η κινητικότητα, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργεί. Η ΚΕΔΕ δεν θα είχε αντίρρηση αν η κινητικότητα αφορούσε μετακινήσεις υπαλλήλων στον ίδιο βαθμό, από Δήμο σε Δήμο και σε κάθε περίπτωση, να αποτελούσε προϋπόθεση η σύμφωνη γνώμη της εκάστοτε δημοτικής αρχής πριν την μετακίνηση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, DEPT-A. ΚΕΔΕ, ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!